Nu er met ons Nederlandse bedrijf (Academie op Kreta) even geen cursisten worden ontvangen, zijn wij vooral actief met ons Griekse bedrijf: Hotel Villa Dio Petres.

Als hotelliers mogen we nu de ene aardige na de andere intrigerende hotelgast ontvangen. Duitsers, Finnen, Grieken, Canadezen, Nederlanders en Luxemburgers. Dat brengt andere gespreksstof met zich mee dan bij een cursus filosofie. En er hoort een andere dynamiek bij. We zijn bed and breakfast hotel, dus zo rond 11.00 uur zit ‘het werk’ erop.

Toegegeven: het was even heet tijdens de hittegolf. De bosbranden op Rhodos waren deprimerend. Maar eerlijk gezegd was het snel vergeten toen de temperaturen weer normaal waren voor een Griekse zomer.
Bedenk ook dat wij op circa 400 meter hoogte zitten (dat scheelt zo’n 4 graden) en dat er vaak een verfrissende zeewind staat.

We zijn altijd weer blij als een gast super tevreden blijkt te zijn. Dat is immers altijd maar afwachten. We hebben geen zwembad en de zee is een kwartier rijden. Dat kán teleurstellend zijn. Maar niets is minder waar. Iedere gast is verrukt van de authenticiteit van ons rurale dorp Kroustas en het onverwacht fantastische restaurant Xatheri, midden in het dorp. En van de rust en uitzichten.

We merken ook dat gasten best moe of overwerkt aankomen en hun ‘to do’ lijstje aan de wilgen hangen. Gewoon hier zijn, beetje rondkijken, tochtje maken, wat wandelen, boek lezen, lekker eten…Wat wil je nog méér…?

hotelliers 4

hotelliers 3

hotelliers 5

hotelliers

hotelliers 2

hotelliers 6