Heinrich, een Duitser met een geel Volkswagen-camper-busje met teksten zoals 'make love, not war' is naast ons komen wonen. Heel gezellig en altijd een vriendelijk woord.

Heinrich is volkomen in de jaren 60 blijven hangen en de muziek van toen dreunt zijn huis uit als hij op zijn terrasje blikjes bier verorbert. Hij spreekt Duits en Engels met het bekende Duitse accent. Zijn Duits is beter verstaanbaar. Vanwege een hersenaandoening is hij beperkt in zijn bewegingen en daarom veel thuis.

Een eindje verderop woont een aardige Bulgaarse oudere man, Vasilis. Hij is gepensioneerd, heeft een mooi gezin en sloft de hele dag door het dorp. Een van zijn kinderen klust wel eens bij ons. Hij spreekt alleen Bulgaars

Heinrich en de Bulgaar zijn sinds kort vrienden. Heel mooi. Ze drinken samen bier op het platje van Heinrich en hebben het hoogste woord. De één schreeuwt nog harder dan de ander. In het Russisch! Heinrich is namelijk geboren in de DDR en leerde 'damals' Russisch op school. Iedere Bulgaar heeft taalgevoel voor het Russisch. Mooi dat twee mannen uit volkomen andere windstreken elkaar via het Russisch hebben gevonden.