Voor ons is het jaar 2021 hoopvol begonnen. Dat vertellen we graag in de hoop dat het je positief prikkelt. Iedere dag opnieuw weer moeten we immers met z'n allen iets waardigs van de dag maken. We hopen dat deze kleine blog het 'waard' is om te lezen en dat je er een blij gevoel van krijgt.

 

europa

 

Het gaat lukken! Ook in Nederland en België. Kreta bewijst het!

Gisteren heeft de ECDC (de Europese RIVM) Kreta tot groen gebied verklaard. Dat wil zeggen dat covid-19 op Kreta (bijna geheel) is verslagen. Dit succes is te danken aan een super strenge lockdown. Hier kan en mag werkelijk niks. Daarbij vergeleken is de lockdown in veel andere landen niet streng te noemen. En als klap op de vuurpijl heeft de Griekse regering nog één extra totalitair strenge lockdown-week afgekondigd. Menete spiti! is de slogan: kom je huis niet uit. Met als doel om op 11 januari alle scholen weer veilig te kunnen openen. Natuurlijk hopen we voor jou dat Nederland en België (en de rest van de wereld) nu snel gaan volgen.

Een vredige Kerst en een stille Oudjaarsavond

Voor het eerst hebben we de feestdagen op Kreta doorgebracht. Normaal zijn we dan in Nederland. Omdat het afgedwongen was, voelde dat aanvankelijk als een verlies. Maar dat is gekanteld. Eens een keer een Kerst in stilte en beslotenheid is ons goed bevallen.

kerst 3

We hadden de eer om op Eerste Kerstdag bij een Griekse vriend en een Nederlandse vriendin te zijn uitgenodigd voor het diner. En voor de rest niks!
En Kritsa is best feestelijk aangekleed.

kerstkerk 1

kerst 2

kerst 4

En Oudjaarsavond is nog nooit zo rimpelloos verlopen als nu. We hebben een Miss Marple detective op BBC Prime gekeken en met z'n tweetjes champagne gedronken en dat was het! Omdat het hier een uur vroeger is hebben we Nederland om 23.00 uur geluk gewenst met apps en mails en zijn in alle stilte naar bed gegaan. We worden oud, haha!

Indian summer

We wisten er wel van, maar dat het zo lente-achtig kan worden midden in de winter, was een verrassing. Wandelen in de bergen mag eigenlijk niet volgens de lockdown-regels, maar ik (Hans) heb die regel uitgebreid overtreden. Wat kan dat nou voor kwaad: in je eentje in de bergen. Wat een lustoord!

wandelen 1

wandelen 3

wandelen 5

wandelen 6