Op vele manieren proberen we onze gasten een beetje verder te helpen naar evdaimonia, gelukzaligheid. Van Tao wisten we nog niet goed wat we daar van moesten denken Wijzelf waren namelijk onbekend met Tao en zeker met de bijbehorende bewegingsleer. Maar dat is nu wel anders!

De docenten Woei-Lien Chong en Robert-Jan Schippers hebben ons een prachtige week bezorgd. Vooral omdat ze direct al vanaf het begin een groot gevoel van harmonie en homogeniteit in de groep brachten. En dan is voor ons het werk al gedaan. Als de gasten tevreden en blij zijn, verdwijnen onze zorgen en wordt het facilitaire werk licht.

Maar daarnaast hebben we ook het nodige opgepikt voor ons eigen gevoel van gelukzaligeid. De wijsheid, soms heel simpel, die Tao biedt is enorm. Geen hoogdravende moeilijke theorieën maar wijze levenslessen. Goed omgaan met je energie. Kracht zoeken in het zachte. Je één maken met de natuur en de kosmos door beter te leren zien, horen, ademhalen en opnieuw te leren lopen. Prachtig! En dat alles meestal in de buitenlucht en op de mooiste plekken met schitterend weer.

We zagen en voelden ook veel overeenkomsten met andere stromingen zoals mystiek.

Met veel plezier kijken we uit naar de volgende week Tao met deze docenten. In 2020, ook weer in april, komt er een cursus Tao die geschikt is voor oud-gasten omdat er een ander thema centraal komt te staan en die geschikt is voor nieuwe gasten omdat de basis voor Tao opnieuw gelegd wordt. Tao is immers oefenen, oefenen en oefenen. Maar al te makkelijk ben je de basis weer kwijt in het alledaagse gehaaste leven.

Ga hier naar de cursus in 2020 (in wording).

Ik (Hans) wandel iedere dag en probeer de nieuwe manier van lopen toe te passen. Als ik dat echt consequent toepas, ben ik een stuk sneller en fitter bij het eindpunt...Ik laad eerder energie op dan dat ik het kwijt raak. Mooi.

tao 1200 2

Ook Argyro deed mee met de oefeningen in de vallei van Katharo!

tao 1200

Woei-Lien Chong en Robert-Jan Schippers. Fijne mensen.

tao 2019 11

De vallei van Katharo.

tao 2019 25

Woei-Lien in de Dorische stad Lato.