Kracht en inspiratie vanuit Griekenland

Konstantinos Argyros trekt volle stadions in Servië, Albanië, Griekenland en Bulgarije en als er geen oorlog was ook in Rusland. En terecht. Zijn waanzinnige melodieën borduren voort op het muzikaal erfgoed van Griekenland, zoals op de krachtige rebetiko die tijdens het kolonelsregiem nog verboden was omdat de muziek teveel kracht gaf aan de onderdrukte onderklasse. Zijn arrangementen zijn meeslepend eigentijds fris en modern. Met titels zoals ‘hoop’ en ‘vrijheid’ geeft hij de Grieken kracht en eigenwaarde. Vooral jonge Grieken. Er gaat geen dag voorbij zonder dat een hit van hem op de Griekse radio voorbij komt of door onszelf wordt gedraaid. Want wij zijn fan. Grote fans! Dat hij er erg goed uit ziet draagt daar zeker aan bij! Het oog wil ook wat.

Argyros is inmiddels zo groot en zo geliefd, dat Coca-Cola hem ‘ingelijfd’ heeft. Al zijn internationale tours heten nu ook Coca-Cola tours. Voor het Amerikaanse merk is het dé kans om de Griekse jeugd te bereiken. Grieken hebben niet veel op met Amerikanen. Daar hebben ze een moeizaam verleden mee. Een entreekaartje kost dankzij de sponsor maar € 19. Dat is mooi voor al die jonge mensen.
Op 7 augustus is het weer zo ver. Dan staan we te dansen in het stadion van Heraklion tussen 35.000 gillende jongens en meiden! Ook vanuit ons dorp Kroustas!

Wil je wat zien en horen? Ga naar:

 

Konstantinos Argiros 3

Konstantinos Argiros 3

 

Konstantinos Argiros 1

Argyros 1160