Samen met 14 prachtige gasten (niemand uitgezonderd) hebben we mogen genieten van een experiment van filosofe Stine Jensen om een combiweek te maken met filosofie, meditatie en yoga.

Omdat Stine Jensen dat op een bijzonder professionele erudiete wijze doet, is daar niks zweverigs meer aan. Integendeel, voor de meeste mensen was het een verruiming van hun blik en een eerste ontdekking van de effecten van meditatie en yoga.

De (oosterse en westerse) lessen in filosofie werden in de collegezaal gehouden, met power point, films, voordrachten en opdrachten. En meditatie en yoga in stilte op het terras. Heerlijk in de buitenlucht in de voorjaarszon. Vooral de woensdagochtend was indrukwekkend. Om 6 uur al moesten/mochten we de gasten naar Villa Dio Petres brengen. Het was nog kil maar na enkele minuten kwam de zon boven de bergen uit en vond er een prachtige sessie plaats onder een grote blauwe hemel met zicht op de rijzende zon. Indrukwekkend!

Stine Jensen 6
Stine Jensen en een gast in de vallei van Katharo

Stine bracht stilte en rust in de cursusweek. Dat was nieuw voor ons. Weldadig. Het weer deed ook zo prachtig mee: geen zuchtje wind en een compleet kalme zee. 

Mochlos
Een gast in Mochlos

Stine Jensen 9Stine aan het werk.

Op dinsdag al besloot Stine (samen met ons uiteraard) dat ze graag terug wilde komen op de Academie op Kreta. Dat maakte ons erg gelukkig: de week was blijkbaar al geslaagd én er zat toekomst in. Nog nooit hebben we zo snel al zoveel mooie bijdrages mogen ontvangen voor het gastenboek.

groep

 

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt is het zaak die nu al kenbaar te maken aan ons. Je wordt dan als eerste benaderd zodra er meer bekend is over de programma's van Stine in 2018. Vrijblijvend natuurlijk. Stuur een mail naar info@evdaimonia.com