Een daverende slotavond van de laatste cursus zit erop. Het wordt nu stil op Kreta.

Keimoe, maar zeer voldaan.

Het was een heftig seizoen voor ons omdat alle door corona geannuleerde cursussen non-stop door ons moesten worden uitgevoerd. En we kregen tussendoor opvallend veel hotelgasten. Vanaf 6 juni zijn we tot en met 13 november iedere dag van 6.45 uur tot 22.00 uur in touw geweest.

Het was best zwoegen en soms waren we waarschijnlijk best eens kortaf tegen een gast. Maar de meeste gasten hebben ons overladen met positieve opmerkingen, dankbaarheid en complimenten. Dat is een geweldig gevoel en houdt de motor gaande.

Al die mooie mensen zijn nu weg. Maar corona blijft. Daarom moet het anders.

Corona dreigt ons ook in 2022 parten te gaan spelen. Als cursussen niet door kunnen gaan zullen we ze zeker niet meer gaan verplaatsen. We willen vanaf 2022 zelf weer een bescheiden inkomen krijgen van de Academie. Dat verplaatsen heeft ons handen vol met geld gekost aan al gehuurde kamers, bussen en ingehuurd personeel. Zeker als cursussen vier keer verplaats moesten worden, leverde dat een grote schadepost op..
In 2022 gaan we het dus anders doen. De cursus wordt niet verplaatst maar je krijgt al je geld terug als de cursus door corona niet doorgaat. Als het gebeurt binnen 2 maanden voor aanvang van de cursus krijg je 80% terug. Helder toch?

Daarnaast zullen we een soort corona-toeslag gaan heffen als we door een overheid weer verplicht worden om extra bussen en chauffeurs in te huren.

wandeldag 3

Niet naar huis toe.

Door de enorme toename van besmettingen in Nederland zullen we waarschijnlijk wéér niet naar Nederland kunnen deze winter. Daar balen we best wel van want we missen intussen familie en vrienden enorm. Maar de kans dat we niet meer terug mogen naar Griekenland is ons te groot.

Opnieuw zullen we dus de schoonheid van ons eiland als genoegdoening moeten zien. Compleet met sneeuw, houtvuur, bergwandelingen, zwemmen tot in december en de intimiteit met de Kretenzers. Dat gaat zeker lukken. Maar het is geen vrije keuze. Dat is het punt.

sneeuw1160