Het schilderwerk was al zo perfect. Maar daar bleef het niet bij…

In ‘ons’ kleine boerendorp Kroustas is een zeer succesvol restaurant met heerlijke plaatselijke gerechten. Het heet Xatheri en dat betekent voortreffelijk. Omdat het ze goed gaat konden ze het restaurant compleet renoveren en schilderen. De kwaliteit van het schilderwerk viel ons op en we informeerden naar de naam van het schildersbedrijf. Want ons hotel Villa Dio Petres was na 12 jaar toe aan een ‘grote beurt’.
Ons werd Michalis Sγourós aanbevolen. Vanaf het eerste contact (prijsopgaaf en zo) hadden we een goed gevoel over Michalis en zijn compagnon Kostis, ondanks het feit dat hij geen woord Engels spreekt. Het voelde gewoon goed. En dat werd bewaarheid toen hij aan het werk ging. Als een ware professional nam hij de villa met veel zorg onder handen.

Terwijl deze Michalis met het schilderwerk bezig was, kregen we van onze vaste hulp Marianna te horen dat zij om medische redenen dit jaar niet bij ons kon werken. Triest voor haar en een rampje voor ons. Zonder een Marianna redden wij het niet. Daarom hebben we dezelfde dag nog een facebook-oproep geplaatst. ‘Wie komt ons helpen dit jaar!?’. Dat zag de dochter Maria van schilder Michalis en zij tipte haar moeder. Even later werden we gebeld door de schilder en vertelde hij dat zijn vrouw belangstelling had. Dat klonk als een geschenk, want ‘de vrouw van’ deze Michalis die moet toch wel deugen. Na een korte selectieronde (er waren 4 kandidaten) kwam zij inderdaad als beste uit de bus. Effi heet ze. Deal! We zijn er super blij mee omdat ze veel ervaring heeft in hotels en vooral ook omdat ze zeer plezierig communiceert.

Michalis had er tijdens het schilderen dermate veel lol in dat hij voorstelde om met de hele familie en vriendenkring (die allemaal een handje hielpen bij het schilderen) een avond uit te gaan eten in dat restaurant Xatheri. Allemaal samen! Ook Effi dus. Aan tafel zaten Michalis, Effi, Maria, Manolis, Dimitria, Maria, Kostis, Nikos, Dimitris, Yorgos en een petekind. Hartverwarmend!

 

groep in xatheri1160 3Effi en Jacques

groep in xatheri1160Een neef en Michalis (wat later op de avond...)