De cursuslocatie van de Academie op Kreta is B&B Hotel Villa Dio Petres. Het hotel ligt op een unieke plek in de bergen naast het authentieke bergdorp Kroustas.

Stel je voor...

Op een dag horen we buitenlandse mensen op het land direct naast ons met wat een makelaar bleek te zijn spreken over het bouwen van een huis. Direct naast ons!

Vandaag is het een jaar later. Een ingewikkelde procedure om het land zelf te kopen is geëindigd met de officiële overdracht bij de notaris. We hebben er zo’n 1.000 m2 meter bij en 22 olijfbomen. Was dat zo nodig? Nee , zeker niet. We hebben al genoeg pand en land.

De aankoop is puur bedoeld om die heerlijke rust te bewaren. Er mag namelijk gebouwd worden op de grond naast ons en we willen met alle geweld voorkomen dat er door mogelijke buren iets gebouwd zou worden dat tot last zou kunnen zijn van ons én van cursusgasten of hotelgasten.

Over de procedures van een jaar onzekerheid kunnen we inmiddels een boek schrijven. Maar dat is vandaag geschiedenis geworden. We proosten nu op het behoud van de unieke ligging van B&B Hotel Villa Dio Petres!

land aankoop 3

De witte lijn is de omtrek van het aangekochte land naast Hotel Villa Dio Petres (links van de witte lijn).

land aankoop 2