Is in Nederland een gebouw maken al ingewikkeld, op Kreta is het dat zeker ook. Je denkt dat de regeltjes hier losser zijn, maar niets is minder waar. En ook de praktische aanpak van de bouwers is anders dan ik, Jacques, als Nederlands architect, gewend ben.

kamers feb 2017 3

Het plan voor onze kamers was helemaal doortimmerd, dachten we. Alles stond op papier en was gezegd. Maar in de praktijk pakthet toch anders uit. Muren staan wat anders dan gedacht, elektriciteit-systemen lopen anders dan in Nederland. Maar daar praat je over. En intussen wordt de kwaliteit van de kamers nóg hoger dan we hadden verwacht: geluiddichte kamers, hangende toiletten, luxe douchecabines, voortreffelijke verwarming en koeling. Kamers voor het hele jaar door!

kamers feb 2017 2

We beseffen temeer dat elk land zo zijn eigen manier van aanpak heeft waar je mee moet leren spelen. Vooral niet kwaad of achterdochtig worden.
Hier op Kreta koerst zo'n proces op wederzijds vertrouwen na al die jaren van samenwerking en vriendschap met het bedrijf Europlan.
Dat geeft een warm gevoel: 'Kretenzers onder elkaar' regelen het wel!

kamers feb 2017 4