Vliegen is plotseling weer iets bijzonders. Door alle verhalen, fabels en feiten over de kans op een corona-besmetting is een vlucht iets om je zorgen over te maken. Ik ben vorige week met Transavia van Kreta naar Nederland gevlogen, en terug.

En natuurlijk vroeg ook ik me af hoe dat zou zijn. Nou het viel me 100% mee. Vergeleken met mijn ervaringen daarna in winkelstraten in Den Haag en in de gangpaden van Albert Heijn, voelde ik mij bij Transavia heel rustig en veilig. Ik weet natuurlijk niks verstandigs te zeggen over kleine waterdeeltjes en zo, maar de degelijke en professionele zorg die Transavia aan de gasten besteedt, het geblaas van de fris aandoende lucht en de duidelijkheid van de informatie, gaven me een zeer goed gevoel. Om bij in te dutten. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik geen buren naast me had. Daarvoor was het toestel nog niet vol genoeg en Transavia zorgt ervoor dat iedereen zo verspreid mogelijk zit. 

Ik was wél heel blij om weer terug te zijn op Kreta. Ik heb het best moeilijk gevonden om plotseling met zoveel corona geconfronteerd te worden. Waar wij wonen op Kreta is geen corona. Ook nauwelijks geweest. Corona kennen we alleen van de media. We doen wel keurig mee met de lockdown, mondkapjes en de 1,5 meter, maar het is ‘droogzwemmen’. Maar in Nederland voelde ik me in het diepe. Dat was best even confronterend.
Kortom…vliegen naar Kreta zou mij een safer gevoel geven dan blijven in Nederland. Maar ja, wie gelooft mij nou?