Vandaag zijn deze panelen op het dak van het cursusgebouw van de Academie op Kreta (Villa Dio Petres) geplaatst. De zon zorgt er vanaf vandaag voor dat we geen electriciteit meer nodig hebben voor warm water en hete douches op de kamers.

Wij hebben er bij de bouw van de cursuslokatie en de samenstelling van een filosofieweek al alles aan gedaan om een zo klein mogelijk voetafdruk achter te laten. Dat vinden we belangrijk.

Het cursusgebouw/hotel is nagenoeg energieneutraal dankzij een innovatieve geothermische manier van koelen en verwarmen. Wij verzorgen alle vervoer collectief per bus, serveren de maaltijden met plaatselijke producten, koken zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch. Plastic waterflesjes hebben we afgeschaft en we serveren de gasten eigen gefilterd koel drinkwater in duurzame flessen. De CO2 uitstoot van de vlucht van de docent kopen we af, zodat er weer boompjes geplant kunnen worden.

Wat kun je zelf nog doen? Kom wat eerder, blijf wat langer of maak er je vakantie van. Dan dient de vlucht meerdere doelen en je geeft de Kretenzers een extra inkomen. Die hebben het wat minder goed dan de meeste Nederlanders en Vlamingen.