De Academie op Kreta maakt gebruik van Villa Dio Petres bij Kroustas als vaste leslocatie.
Villa Dio Petres is een bed&breakfast hotel met conferentiefaciliteiten. Het ligt volledig vrij, in alle stilte en biedt een fabelachtig uitzicht; van het 
dorp Kritsa tot aan de Baai van Mirambello.

Je verblijft tijdens de cursus op Villa Dio Petres of in het pension Argyro in Kritsa, op 4 kilometer afstand. Je wordt uiteraard iedere dag gehaald en gebracht (als je niet wilt wandelen!).
Villa Dio Petres is genoemd naar het landgoed waarop het staat en dat al eeuwen Dio Petres heet, oftewel twee rotsen. Villa Dio Petres ligt hoog, waardoor je altijd geniet van de koelte. 

 

VDP ext wijd 1 van 1 2

Leren en dineren in de buitenschool!

Om maximaal aan de strenge en strikte regelgeving van de Griekse overheid te kunnen voldoen, hebben we een heuse buitenschool ingericht.

Alle colleges kunnen nu met hulp van nieuwe audiovisuele middelen en zonwering, buiten plaats vinden op de patio van Villa Dio Petres.

joep dohmen 2020 2

Bibliotheek

Inmiddels beschikt de Academie op Kreta over een steeds verder uitdijende bibliotheek, met honderden filosofische werken, boeken over spiritualiteit, de geschiedenis van Europa en Griekenland/Kreta, romans etcetera. Jaarlijks komen hier 30 à 50 titels bij.

uitzicht op Kritsa vanaf dak 1160 1 van 1 2

Bed and breakfast

Villa Dio Petres heeft vijf luxe kamers. Tijdens de cursusweek kan de deelnemer daar ook verblijven. Hiervoor wordt een meerprijs gevraagd. Ga voor alle informatie en de boekingsmogelijkheden buiten de cursusweken naar onze andere site: Villa Dio Petres.

 

uitzicht op Kritsa vanaf dak 1160 1 van 1

 

iconostase smal

Onze iconostase

Volledig in lijn met de traditie van Kreta, hebben ook wij een iconostase langs de weg. Een mini-kerkje dat doorgaans verwijst naar een ongeluk, een grote kerk verderop of ter nagedachtenis van overledenen. In ons geval staan de portretten van onze overleden ouders in de iconostase en waakt de Heilige Petrus (Dio Petres...) over hen. Met lichtje uiteraard! De iconostase is een gift van onze beste vrienden in Nederland.