Let op: de inschrijving voor deze cursus is gesloten

Bekijk onze nieuwe cursussen

 

Wandelen in het prachtige voorjaar, van de grot van Zeus tot de sterrenhemel van Katharo.
Nieuw: onlangs is in dit sprookjesbos een eenvoudige maar zeer intrigerende wandeling uitgezet. De natuur is er fascinerend en het pad voert over bergen en dalen waar duizenden jaren geleden, honderden Minoïsche boerderijen hebben gestaan. Dit pad is uiteraard in het wandelprogramma opgenomen.

Van 12 tot en met 19 april 2015

bos400

 

sneeuw Lasstihivlakte2
Sneeuw op de bergen rond de vlakte van Lasithi

Kom op adem met een wandelweek in de bergen. Overnachten in een berghuis op de eenzame hoogvlakte van Katharo onder een enorme sterrenhemel. Eindeloos wandelen door stille stoere bergen, over de koele hoogvlakte van Lasithi, langs ezelpaden en heilige huisjes met wijdse vergezichten. Afdalen in de intrigerende geboortegrot van Zeus. In april ligt er nog sneeuw op de toppen van de bergen en staat alles prachtig in bloei. Dat is puur genieten. Daar staat tegenover dat het ook een dag bedekt of regenachtig kan zijn.

bloemen2
Bloemenweelde van april

De Wandelweek is voor gemiddelde wandelaars met een goede conditie. Onderweg wordt u volledig verzorgd. Wij vertellen u graag iedere dag over de cultuur, de geschiedenis, de omgeving of de keuken van Kreta. 
Wandel uw hoofd leeg, vergeet de alledaagse zorgen en maak ruimte voor belangrijkere gedachten. Want wandelen nodigt uit tot filosoferen en het zou zo maar eens kunnen zijn dat wij daar een handje bij helpen...

wandellato
U wandelt ook naar bijzondere cultuurhistorische plekken op Oost-Kreta

De stilte van de bergen van Kreta is indrukwekkend. Om daar optimaal van te kunnen genieten zullen we samen met u momenten kiezen om ook in stilte te wandelen.

kerklasithisneeuw bewerkt-1
Kerk van Agios Yorgos in april

Prijs en voorwaarden
De prijs is vanaf € 749,-- p.p. voor een (bijna) geheel verzorgde week, exclusief vlucht.
De prijs van eventuele transfers van en naar Heraklion is € 25,-- enkele reis, per persoon.
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12.
   Download alle precieze prijzen of lees de voorwaarden.

boek
'Als je wandelt is er een moment waarop uit de eentonige herhaling van je voetstappen plotseling een volkomen rust intreedt. Je denkt nergens meer aan, geen zorgen plagen je meer, er is niets anders meer dan de regelmaat van de beweging waar je in meegaat, of liever gezegd, je bént de kalme herhaling van je voetstappen'. Frédéric Gros, een Franse filosoof in zijn gemakkelijk leesbare boek 'Wandelen, een filosofische gids'. U krijgt dit boek cadeau na boeking. Het is de ideale voorpret!

Wandelen met een filosofisch tintje.
Evdaimonia betekent gelukzaligheid of letterlijk 'goed van geest'. 'Ev' is goed en 'daimon' is geest. Aristoteles gebruikte dit woord als eerste en beschouwde het als de hoogste staat van zijn. De Wandelweek van Evdaimonia is daarom meer dan wandelen alleen.
Wij nemen u ook graag mee naar een betekenisvolle plek of een betekenisvol verhaal rond de geschiedenis, de omgeving of de keuken van Kreta. Zonder lange verhalen.
U maakt bijvoorbeeld kennis met de plaatselijke 'papa' die een eenzaam kerkje met prachtige fresco's voor u opent. Iedere dag worden u bijzondere maaltijden voorgeschoteld die passen bij de geschiedenis van de Kretenzische keuken.
En u wandelt door bossen en valleien naar plekken zoals de geboortegrot van Zeus of een Venetiaans vestingeiland. In de hoop dat u de eeuwenoude overheersings-geschiedenis van Kreta in het landschap en de keuken kunt 'proeven' en van werkelijke betekenis wordt.
Bij een wandelweek van Evdaimonia hoort ook een goed gesprek. Het zou dus zo maar eens kunnen dat wij u zo nu en dan lichtvoetige filosofische gespreksonderwerpen aanreiken. Geen academische teksten, maar woorden die een frisse wind door je hoofd blazen. Zoals de beroemde tekst van de Kretenzische schrijver Nikos Kazantzakis (naar hem is de luchthaven van Heraklion genoemd): 'Ik vrees niet, ik hoop niet, ik ben vrij'.

De feiten:

  • u wandelt 6 dagen: maandag tot en met zaterdag, 2,5 á 4,5 uur;
  • sommige wandelingen zijn pittig, andere gemakkelijk, we bouwen het langzaam op;
  • u dient over een goede conditie te beschikken, omdat het vaak ook bergop gaat en de zon volop schijnt, maar een bijzondere klimervaring is niet vereist;
  • de maximale groepsgrootte is 12 personen; de Wandelweek gaat definitief door omdat het minimum aantal gasten van 5 is bereikt;
  • u logeert in twee eenvoudige Griekse pensions en een eenvoudig berghuis;
  • uw bagage wordt (op momenten dat dat nodig is) gebracht naar en gehaald van begin- en eindpunt van de wandeling; u draagt zelf uw water en extra kleding voor onderweg;
  • u wordt in de watten gelegd met Griekse hapjes en gerechten en authentiek Griekse lunches en diners;
  • er is altijd een auto in de buurt 'voor het geval dat';
  • u dineert of luncht drie keer op eigen gelegenheid;
  • de vlucht boekt u zelf;

ik2
Hans Rutten is uw gids

Het complete programma van dag tot dag.
Download het volledige wandelprogramma van 2015 als pdf-document