archief4

Monica Rotgans is in de eerste plaats schilder. Dat haar passie kleur is lijkt bijna vanzelfsprekend als je voor het eerst met haar schilderijen wordt geconfronteerd.

Het gaat daarbij duidelijk om kleurintensiteit, contrast, structuur van het materiaal (verf) en natuurlijk haar techniek. De wijze waarop zij deze elementen toepast maken dat haar werk een duidelijke reactie in de toeschouwer opwekt. Een schilderij van Monica Rotgans 'voel' je; het wekt emotie op omdat de sfeer van het werk bijna tastbaar wordt.

Naast schilderen is ook beeldhouwen een vorm waarin Monica haar inspiratiebron gestalte geeft. Voor haar beelden geldt eigenlijk hetzelfde als voor haar schilderijen. De kracht die zij voelt bij haar onderwerpen weet zij op zo'n manier op haar bronzen over te brengen dat de toeschouwer deze energie ook letterlijk ervaart.

Monica Rotgans studeerde schilder- en monumentale beeldhouwkunst aan de Rijksacademie in Amsterdam. Haar werk is in de loop der jaren steeds intenser en uitdagender geworden. Naast haar atelierwerk geeft ze internationale lezingen en workshops en schrijft ze artikelen voor diverse bladen over kunst en schildertechnieken.

Monica Rotgans geeft op dit moment geen cursus op de Academie op Kreta