Renate zegt het volgende over haarzelf op haar eigen site.

Intercultureel en nomadisch filosoof
Hoe navigeer jij in een complexe wereld? Hoe krijg je weer zin om de ander te begrijpen? Als filosoof beweeg ik met hoofd en voeten kriskras door tijden en continenten. Zo vind ik ideeën die ons kunnen helpen om te navigeren in een complexe wereld. In mijn trainingen breng ik je in contact met filosofen die buiten de gebaande paden gingen. Hierdoor kom je tot nieuwe inzichten en creatievere oplossingen. Zoals inzichten over hoe we goed kunnen samenwerken met verschillende (werk en leiderschaps-) culturen.

Al ruim 20 jaar werk ik als trainer om teams, organisaties en cursisten nieuwe denkwerelden te laten ervaren. Dit doe ik in-company en bij opleidingsinstituten als The School of Life en de ISVW. Op interactieve en toegankelijke wijze, zoals via film performance, shared walks en podcasts neem ik je mee buiten je comfortabele bubbel, zodat je wereldbeeld verruimt.

Als nomadische filosoof reisde ik de wereld rond en ben ik in o.a in Nigeria, Etrurië en Japan geweest waar ik ideeën vond die voor onze huidige tijd relevant zijn. Ik studeerde filosofie aan universiteiten in Amsterdam, Montevideo en Accra en ben in Wenen gepromoveerd op interculturele filosofie. Daarnaast ben ik opgeleid als in-company trainer.