"Terug in herfstig Nederland denk ik bijna met weemoed terug aan de week van het Iconenseminar op Kreta . Een week waarin ik werd ingevoerd in de schitterende beeldtaal zoals die op iconen al eeuwen wordt gebruikt. Dat gebeurde door de geweldige lezingen 's ochtends van Karin Braamhorst die, na een heerlijke Griekse lunch in de middag, een vervolg kregen in verschillende kerkjes en kloosters in de wijde omgeving van Kritsa. Karin's enthousiasme groeide steeds weer als we eenmaal oog in oog stonden met de kunst, de iconen en schilderingen "in het echt". En "en passant", letterlijk, kreeg je ook nog eens een geweldige indruk van Kreta zelf door de prachtige ritten van en naar al deze plekken.
Ik heb geleerd dat iconen kunnen "fluisteren" en tot mijn grote verbazing hoorde ik af en toe in zo'n doodstil kerkje, verlicht door een paar olielampjes, de fluistering van zo'n icoon. Fascinerend!
De week werd extra mooi door het schitterende weer en de bijbehorende warmte, een cadeautje, maar zeker ook door de warmte waarmee dit seminar is georganiseerd. De aandacht voor de cursisten, de inhoud van het programma, de band die ontstond tussen medecursisten en de docent en de organisatoren was allemaal geweldig. Ik bedank jullie daar nogmaals heel graag voor!"
Ton van Maurik

"Beste vrienden, dat zijn jullie voor mij geworden. Het was een geweldige beleving om met jullie die week door te brengen. De voordrachten van Karin Braamhorst waren geweldig en ook jullie verzorging en auto rijden, persoonlijke gesprekken en het verblijven bij Argiro was een feest. Ik heb een paar dagen nodig om thuis te komen. Mijn belevingen inhoudelijk zal ik nu op papier zetten. Ik heb al plannen om jullie bekendheid en de inhoud van de ikonencursus uit te dragen. Een groet van Marijke en van mij van hart tot hart".
Herman Hol