Door jullie zorg omtrent mijn fysieke bestaan deze week, kreeg ik de ruimte om mijn geest te voeden.
Yoka van Straaten

Een week zonder Evdaimonia is een week niet geleefd! Het geluk bracht mij hier om onder de bezielende leiding van Joep Dohmen, na te denken over mijn eigen levensgeluk. Jacques en Hans, heel veel dank voor jullie geweldige gastvrijheid, de tongstrelende maaltijden, het vervoer van hot naar her en de technische hulp. Ik heb genoten! Het ga jullie goed met jullie project.
Blanca van Nus

Op een insprirerende wijze opent Joep Dohmen via Edward Hopper nieuwe vensters...
Via deze vensters komen ideeën binnen en prikkelen tot zelfonderzoek en verdere verkenning. Nieuwsgierig kijk ik en probeer ik te begrijpen wat ik al weet. Om in gevoeligheid, moreel besef te ontwikkelen en mijn passies te articuleren, lezen, informeren, blij zijn met een ontwakend inzicht, leren onderscheiden waarop het aankomt...Gnothi Seauton! Adio!
Jacques en Hans stralen beiden een gezonde energie uit. Ze begrijpen kennelijk wat levenskunst is. Door hun warme gastvrijheid was ik in staat de dagelijkse beslommeringen even te parkeren. Evcharisto
Nelly Sporre

Ik heb een heerlijke week gehad door de attente, anticiperende, liefdevolle verzorging van Hans en Jacques en het prikkelende en insprirerende betoog van Joep Dohmen.
Ingrid Zoetmulder

Een fantastische week: met een filosofische douche'van Joep Dohmen, met de gastvrije en bijzondere ontvangst en de gastronomische enz. van Jacques en Hans. Vakantie plus! PS Te.....bijzonder!
Katri Schrijvers-Vlek

Ik verheugde me op deze week, het is meer dan geweldig geworden in alle opzichten. Volledig ontzorgd en in de watten gelegd. Veel geleerd en geïnspireerd. Waardevolle bagage voor mijn tweede levenshelft. Hans en Jacques, fijn dat jullie je bestemming hebben gevonden en wij daar van kunnen genieten. Joep, bedankt voor het inzicht. We gaan elkaar vast nog ontmoeten.
Riet Dumont

Een fantastiche zorgeloze week waardoor ik mij geheel op de filosofie heb kunnen storten, een week voor mijzelf. Hans en Jacques, jullie droom is uitgekomen, jullie hebben de goede afslag 'van voldoening'genomen.
Heleen Jonker

Ik kijk met een warm gevoel terug op deze vakantieweek. Alles paste naadloos in elkaar: de filosofische inhoud van de colleges onder de bezielde leiding van professor Joep Dohmen, de prachtige leslocaties in de open lucht die de sfeer oproepen van oude vervlogen tijden, het gezelschap dat elkaar inspireerde, de heerlijke maaltijden en picknicks, de hartelijkheid van de gastheren Hans en Jacques en de warme persoonlijkheid van pensionhoudster Argyro. Voor een onbezorgde vakantie met inhoud zijn dit de perfecte ingrediënten.
Mariët ten Have

Ik kwam deze week (geheel tegen mijn gewoonte) moeilijk opgang. Een bijzondere week was vorige week op Kreta. In het kader van zelf behoud en anderen behoeden, geef ik morgenavond een korte presentatie voor een aantal managers over mijn indrukken en observaties van vorige week. Mijn hart is nu vol licht en kan ik als interim manager mijn kudde fluitend met de eerste stralen van Avondblauw en laverend langs de berghelling van de organisaties veilig, zeker en tijdig naar huis brengen. Dat gevoel, overgehouden van onze week met Onze Meester (Joep Dohmen), wil ik graag laten leven bij anderen.
Kamal Amain

Een week lang filosoferen, samen met elf medecursisten, onder leiding van filosoof Joep Dohmen. Thema: levenskunst. Een interessante en intense ervaring werd het. Zes dagen lang aan de slag met vragen als: Wie ben ik? Wat vind ik echt belangrijk in het leven en leef ik daar ook naar? Hoe blijf ik autonoom, maar verbind ik me tegelijkertijd aan anderen? Wat betekent vriendschap voor mij? Hoe wil ik herinnerd worden na mijn dood? Hoe ga ik om met mijn vrijheid? Wanneer is mijn leven geslaagd? Kortom: hoe maak ik van mijn leven een kunstwerk?
Bezinning, zelfreflectie en mooie (persoonlijke) gesprekken onder de Griekse zon, met als vertrekpunt, iedere ochtend, een magnifiek hoorcollege waarin Joep Dohmen ons meenam in de rijke filosofische gedachtestroom die het onderwerp levenskunst raakt. Van de oude Grieken (o.a. Plato, Socrates, Epicurus) langs De Montaigne, Rousseau, Foucault en bijvoorbeeld Nietzsche en Taylor tot aan hedendaagse filosofen als Alain de Botton, Wilhelm Schmid, Peter Bieri en Dohmen zelf.
Een week om nooit te vergeten werd het. Ook vanwege het feit dat Evdaimonia ons elke dag verwende met heerlijk eten en prachtige buitenlocaties waar we colleges volgden en discussieerden. Maar natuurlijk vooral door het tomeloze enthousiasme, de scherpe geest en de kennis die rasverteller Joep Dohmen met ons deelde.
Dank voor deze prachtige, leerzame, gezellige en soms ook ontroerende week. Thuisgekomen gloei ik nog na als ik mijn aantekeningen lees of terugdenk aan de gesprekken die we voerden. Dankzij deze week heeft mijn denken zich weer verder ontwikkeld en bleek eens te meer dat filosoferen voor mij - samen met voetballen en de liefde bedrijven - het leukste is om te doen in het leven!
Walter van de Lagemaat

De tijd van 26 augustus tot 1 september 2012 in het bergdorpje Kritsa op Kreta was voor mij een intensieve belevenis: de boeiende manier waarop Joep Dohmen het filosofische gedachtegoed van de oudheid tot de hedendaagse tijd tot leven bracht, de reflecties en persoonlijke gesprekken in de groep – al dit was al heel bijzonder, maar kreeg een extra dimensie door de setting waarin het ingebed was: de excursies in het Kretenzer landschap, het lekkere eten en last not least de toegewijdheid van onze gastheren (Hans Rutten en Jacques Poot) van Evdaimonia.
Geweldig!!
De week zal me door mijn verdere leven begeleiden – en als het (ge)lukt wordt het misschien een kunstwerk. (Voor de zekerheid kom ik gewoon nog een keer terug voor nog zo'n inspirerend seminar!).
Heidi Hamers

"Een hele week was ik in een staat van Evdaimonia (gelukzaligheid). Enerzijds door de schoonheid van Kreta's natuur en anderzijds door de ervaring van hoe professor Joep Dohmen ons als cursisten ons geluk en zaligheid met elkaar liet delen. We gingen letterlijk en figuurlijk de hoogtes (hoogvlakte Katharo) en dieptes (leven als KUNSTWERK) in langs kloven en ravijnen. De excellente wijze waarop onze gastheren, Hans en Jacques, ons de hele week vanuit hun dienstbaarheid en toewijding ons in alles voorzagen wat ons hartje ons maar kon wensen maakte dat wij gelukzaligheid in zijn allerhoogste vorm hebben meegemaakt".
Adriënne Schillemans

De organisators zijn heel fijne en bergripvolle mensen. Ik heb het volgende meegemaakt. Mijn reis is geboekt, toen werd mijn moeder ziek. Ik kan zonder probleem mijn reis uitstellen. De reis hoefde uiteindelijk niet uitgesteld te worden, ik ben nog steeds welkom in Kritsa. Ik word opgehaald door Jacques in Heraklion. Ondanks hij een uur heeft moeten wachten is hij heel erg vriendelijk. Opweg naar Kritsa, in de auto, ging de gesprekken tussen ons heel ontspannen, het leek dat we lang elkaar kennen. We komen midden in nacht in Kritsa aan. De hele vakantie zijn we goed verwend door Jacques en Hans. Hans bracht ons naar bijzonder plaatsen om daar de interactieve college van Joep Dohmen te volgen. Soms wordt het gepicknickt, Jacques rijdt dan mee met veel lekkernijen. Tussen de college door krijgen we lekker hapjes.
De seminaar van Joep Dohmen heeft mijn leven verrijkt. Hij heeft mij veel wijsheden gegeven en bevestigingen gegeven waar ik al lang naar op zoek ben.
Bwee Tan

Tot voor kort kende ik Kreta alleen als een eiland van zon, zee en oudheidkundige attracties. Evdaimonia heeft daar beslist een dimensie aan toegevoegd. De cursus filosofie in combinatie met de culinaire verrassingen van de gastheren Hans en Jacques was al genoeg om het begrip Evdaimonia waar te maken. De denkvakantie belooft dan ook niets teveel en was tot in de puntjes verzorgd. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen! Een ieder uit Nederland en België met enige belangstelling voor filosofie en een voorliefde voor zon, zee, natuur en oudheden kan ik deze denkvakantie aanbevelen.
Ellen Ruikes

Evdaimonia bewijst dat er op Kreta meer is dan alleen maar zon, zee en strand. Ook voor echte diepgang kun je op dit prachtige eiland terecht en de cursus "Levenskunst" onder leiding van Joep Dohmen was meer dan leuk. Het verandert je gedachten over hoe je in het leven wilt staan. En dat in combinatie met de andere cursisten die allemaal hun eigen ervaringen delen met de groep, echt een aanrader! Mij heeft het een stap verder geholpen in mijn ontwikkeling. En waarschijnlijk komt dat voor een groot deel door de combinatie van een goede verzorging van de gastheren van Evdaimonia, een inspirerende professor en een fantastische groep deelnemers. Bedankt allemaal!
John van Vliet

Ik heb werkelijk genoten van mijn week in Kritsa en er flitsen iedere dag wel wat momenten van herinnering aan me langs. Ik vond het de ideale mix: door jullie verwend te worden met een flitsende organisatie en een verrukkelijke catering op de meest mooie plekjes, en dat alles met een passie waar geen moment aan te twijfelen viel. Om vervolgens vanuit deze optimaal gevulde energiebron aan de slag te gaan met de door Joep Dohmen zeer levendig gebrachte kennis en gedachtenspinsels en met de inbreng vanuit de enthousiaste groep deelnemers. Ik heb inmiddels de essays van De Montaigne naast mijn bed liggen en kan, mede met alle tussen neus en lippen door aangereikte boektitels, nog heel wat jaartjes oefenen met levenskunst en impliciet de kunst van het ouder worden. Jullie zouden me zomaar nog 'ns terug kunnen zien op Kreta! Succes met jullie prachtige avontuur Evdaimonia!
Petra van Beek