Zijn er noodzakelijke verbeterpunten? Met de geboden titel ‘Wat is van waarde’ is de opzet breed van architectuur. Daarom is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Het boek van Chrstien Brinkgreve gaf enig houvast.
Beschrijving:
De groep was mooi heterogeen. De benadering van het thema, de aanpak, was cognitief, intuïtief én non-verbaal (beelden, muziek).
De docent, Christien Brinkgreve zeer persoonlijk betrokken.
Een goede bijdrage aan mijn waarnemen, luisteren én het denken over mijn vak!
De tafel, de Villa en de verzorging waren voor mij de poëzie rond de cursus.
Ruud Dessing

Villa Dio Petres, sprakeloos mooi, met Jacques als architect, de gekozen plaats in het landschap, het uitzicht. Ik heb daarvan genoten; alleen maar hier zitten zou voldoende voor mij zijn geweest. Jullie vriendin Argyro- wat een parel, vermoedelijk met een Minoan afkomst, I presume!
De voortreffelijke lunches van Jacques, de muziek en de film-technische inbreng. Ik ben onder de indruk van de zorgvuldigheid waarmee Hans alles voorbereidt. Het busje, de route, het programma. Alsof je bij je favoriete ooms logeert. Christien is uniek in haar tentatieve zoektocht.
Veronique van Egmond-Hoetmer

Een gezamenlijke zoektocht onder bezielende leiding, met prachtige verhalen. Persoonlijk, open en inspirerend. Dit in een context van mythische plekken en overweldigende natuur. Op een fantastische locatie, perfect verzorgd. Een magische week!
Marga Weide

Verbeterpunten: nee, voor nu voldoende. Ik moest me wel realiseren dat het meer een sociologische en niet een filosofische invalshoek was, maar het heeft me wel persoonlijke inzichten gegeven.
Beschrijving:
De contacten na inschrijving waren heel zorgvuldig en prettig. Snel reactie, opperen van ideeën die goed waren. Communicatie als heel prettig ervaren. De verdeling van leren en ervaren met het hoofd en ervaren met lichaam en ziel door de natuur met Hans als heel prettige reisleider.
En de fantastische plek om te zijn, de Villa en de maaltijden van Jacques, subliem. Ik ga zeker terugkomen. Ik voelde me ontzettend bevoorrecht dit te mogen meemaken.
Hetty de Groot

Ik ben ondergedompeld in een liefdevolle, goed verzorgde, inhoudelijk interessante week. Het thema ‘Weten is meer dan meten’ is op een verrassende manier aan de orde gesteld. De verschillende disciplines, muziek, film, teksten, gedichten, eigen ervaring en verhaal, hebben me geraakt en stelden me in staat me te verbinden met mijn eigen vragen m.b.t. het thema. De schoonheid en de kwetsbaarheid, het vinden van de ‘eigen toon’ hoe na te denken over een verbetering, verandering, in een participerende samenleving heeft me volop in beweging gebracht en materiaal gegeven waar ik verder mee kan en wil. Dank hiervoor, Christien, Hans en Jacques.
Sjanet van Breda

Verbeterpunten: 
Ik voelde behoefte aan structurering van de inhoudelijke opzet van de cursus. In het begin had ik wel eens de interne vraag: waar gaat het heen, welke samenhang is er tussen de individuele bijdragen. Werd later helderder.
Beschrijving:
De plaats Kritsa, de Villa Dio Petres, het pension Argyro en de fantastische omgeving waren uitstekende plaatsen als uitgangspunt voor een zeer relaxte adempauze in een jachtig leven in Nederland. De Griekse gastvrijheid en schoonheid was aldoor voelbaar. In de Villa met het fantastische uitzicht, aan de rijke eettafel van Jacques, de kok. Tijdens de verstilde wandelingen onder leiding van Hans door oerbos en Lato.
Andere bronnen van Christien voor reflectie op levensvragen waren de prachtige muziek, de poëzie, de stiltes.
Dit alles hebben de heren een week lang mogelijk gemaakt.
Resie Meens