Zowel qua inhoud als procesmatig heb ik deze week als leerzaam en waardevol ervaren. Christien beschikt over een rijke waaier aan voorbeelden uit eigen leven, uit de literatuur, muziek, sociologie en psycho-analyse. Haar werkwijze is zorgvuldig en respectvol, aftastend, laverend tussen persoonlijke inbreng en verbinding leggend met universele thema's als levensdrift en destructie. Dit heeft mij meer inzicht gegeven in de complexe gelaagdheid. Ook heb ik met veel bewondering gevolgd hoe Christien de kunst verstaat - afstemmend op het verloop van de cursus - zich te verhouden tot de dynamische beweging die gaandeweg ontstond. Toegepaste filosofie. Moeilijk, maar inspirerend dat het kán: 'walk your talk' of 'practice what you preach'. Haar persoonlijke openheid en kwetsbaarheid daarbij getuigen van een bijzondere kracht.
Magda Versteegen

Voor mij was het een persoonlijke verrijking dankzij een week met een bekwame interessante docent met een persoonlijke aanpak van een levensbelangrijk en interessant onderwerp in een aangenaam kader. Daarbij komt de plaats en het logement en de vriendelijke tegemoetkoming door de gastheren die er alles aan doen om het je naar de zin te maken en je Kreta op een alternatieve manier tonen. 
Els de Baerdemaeker

De week zat vol momenten van inspiratie.
Hans Schroots

De cursus 'het raadsel van goed en kwaad' was een groot cadeau aan mijzelf. Vanaf het allereerste zorgvuldige contact met Hans en Jacques tot en met de meestal prettige sfeer tusssen de deelnemers en docent. Het uitzicht was iedere dag anders en veel mooier dan op de foto's. De maaltijden waren exquise en ideaal voor vegetariërs. Ook leuk dat we een drietal keren uit eten gingen op kosten van de zaak. De organisatie was perfect. Christien, Hans en Jacques hartelijk dank voor jullie liefdevolle aandacht en inspirerende input. 
Margot Mol

Vooral de kennismaking met Kreta en wel met een prachtig gedeelte. Dit zal ik niet vergeten. Het logeren in de Villa Dio Petres: moeilijk om afscheid te nemen van het uitzicht. Kennismaking met de geschiedenis van de bezochte plekken. 'Interessante' beleving van de groepsdynamiek. Mijn eigen zegje was belangrijk voor mij. Villa Dio Petres in Kroustas is een fantastische plek, zit in mijn geheugen gegrift. Ook de kamer was heel fijn, alsof je je eigen plekje daar had met alle voorzieningen bij de hand.  Ik moet nog noemen de bijzondere ‘uitjes’ met jou Hans als gids en niet te vergeten de heerlijke maaltijden van Jacques. De workshop van Christien zat goed in elkaar vond ik en ‘dank zij’ andere Hans waren er af en toe spannende momenten.
Tjepkje Gersjes