Wat heeft deze week voor mij betekend? Deze week heeft mij de kracht van filosofie laten zien. Ik ga met nieuwe inzichten naar huis, voel me een rijker mens.
Carla Hilderink

Mijn verwachtingen zijn uitgekomen en ik heb het heel fijn gevonden.

Bruni Schuttel-Hain

De lesgeefster behandelde de stof op een interessante manier, met ook veel oefeningen en interactie. Zowel 'gevorderden' als 'beginners' kwamen aan bod en konden iets opsteken, ook bruikbaar in het dagelijks leven in relatie tot de evenmens. De cursus was goed en duidelijk gestructureerd. De sfeer in de Academie is ongedwongen, gemoedelijk en vriendschappelijk, je voelt je direct thuis. Bovendien word je verwend met toetjes en attenties. Het moet zeker gezegd, de keuken (diners, lunches) is voortreffelijk! Naast de cursus kun je ook de sfeer van Kreta opsnuiven door interessante excursies, vrije tijd met mogelijkheden tot wandelen, winkelen in het dorp en dineren in tavernes. Een aanrader!
Daniël Vanrobaeys

'Met Kant op Kreta', een week filosofie met Corrie Haverkort, was voor mij een groot cadeau. De wijze waarop het gedachtegoed van Kant, Rawls en Nussbaum gaandeweg duidelijker werd, vond ik een staaltje van hogeschool filosofie. Helder, levendig, en humorvol zijn enkele trefwoorden. De gastheren van de Academie maken het begrip 'Evdaimonia' waar op een wijze die je niet snel overtreft. Een top week!
Els van 't Pad Bosch- Steendam

Een geweldige docent. Prettige colleges met veel diepgang waardoor ik de filosofie van Kant over rechtvaardigheid beter ben gaan begrijpen. Ik kreeg een begrippenkader en taal aangereikt waar ik mee aan de slag kan. Heel mooi aangevuld met de inzichten van Rawls en Nussbaum. Heerlijk om weer een weekje op Kreta te vertoeven en de gastvrijheid te ervaren van Hans en Jacques. Hartverwarmend.
HP

Ik heb deze week ervaren als een voorrecht en kado aan mezelf, om samen met deze veilige harmonieuze groep dilemma's en grote (soms persoonlijke) vragen te onderzoeken. Ik heb veel geleerd, dus probeer ik thuis ook te 'blijven durven denken' (Sapere Aude). En dat alles in een prachtige en inspirerende omgeving.
Hennie Menken-Kreiter

Deze week was van grote betekenis voor mij.  Om het in deze aangereikte zin samen te vatten. 'Rede en gevoel vallen samen'.
Vertoevende op een plek met grote vergezichten en gevoed door heerlijke maaltijden was een grote 'weldaad'.
Wil Aldershof

Corrie zorgt ervoor dat je als groep de gedachtegang van de diverse filosofen doorloopt. Op die manier kom je zelf tot de inzichten van die filosofen en zie je sneller hoe je de geboden kaders voor rechtvaardigheid kunt toepassen in je eigen samenlevingsvormen.
RC

Ik was op zoek naar een combinatie van vakantiegevoel (mooi weer, mooie plekken, lekker eten/drinken, goed verzorgd worden) en een inhoudelijke verdieping met name rond rechtvaardigheid en Rawls. Tegelijkertijd ook een soort ijkpunt. Hoe staat het nu met mij en dat begrip? Ik heb Rawls opnieuw leren begrijpen en zijn wortels in Kant kunnen begrijpen. Tegen mijn verwachting in hielp Nussbaum bij de zelfevaluatie en het oppakken van een inspiratiepunt voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ook dankzij openheid en inbreng van zeer diverse andere deelnemers.
Joke de Haan

Door het geboden theoretische kader vanuit de filosofie van o.a. Kant, Rawls en Nussbaum, door gedachtenwisselingen en opgedane ervaringen heb ik meer zicht gekregen op beweegredenen en keuzes bij morele dilemma's. Het heeft mijn inzicht verrijkt. Wat ik aangereikt heb gekregen kan ik inzetten op momenten in de toekomst waardoor ik dan meer bewust en doordacht kan handelen. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt om randgebieden die zijdelings aan de orde kwamen verder te gaan verkennen. Corrie verstaat de kunst op gestructureerde wijze, waarbij humor niet ontbreekt, gecompliceerde theorieën te verduidelijken en toepasbaar te maken voor de dagelijkse praktijk.
De hele ambiance, verblijf, leslocatie, en voortreffelijke en zorgvuldige verzorging door Hans en Jacques, de verbinding met de omgeving d.m.v. excursies en de maaltijd bij Argyro op de commons, maken de week tot een heel mooie ervaring.
Sophia (niet de ware naam) 

Ga hier naar de cursus van Corrie Haverkort in 2019