Het was een fijne week. Hans en Jacques zijn fantastische gastheren. We hebben heerlijk gegeten, hadden een mooie kamer in Villa Dio Petres. De cursus van Corrie Haverkort voldeed geheel aan de verwachtingen. De diversiteit van de locaties en de aangeboden stof maakte de week luchtig. De groep was fantastisch.
Nelleke Hartmanns en Paul van Loon

Stimulerend tot verder onderzoek in theorie én eigen functioneren.
Bertus Haverkort

Wederom heb ik een uitstekende en zeer educatieve week bij Hans en Jacques mogen meemaken. Het gastheerschap was als vanouds en de kookkunsten van Jacques zijn zo mogelijk nog verder ontwikkeld. Corrie is als docente de hoogste categorie. Zij weet moeilijke stof te vereenvoudigen en begrijpelijk te maken zonder de essentie geweld aan te doen. Daarboven weet zij door oefeningen en reflectie de cursisten te stimuleren het geleerde in de praktijk te brengen. Smaakt naar meer.
Con de Putter

Een hele fijne en inspirerende week op een fijne plek. Dank aan Corrie, Hans en Jacques die dat voor ons hebben gerealiseerd!
Lisa van der Weide

‘Kant op Kreta’ was door omstandigheden weliswaar niet mijn eerste keuze, maar ik was erg benieuwd hoe het gedachtengoed van Kant en Nussbaum aan de orde zouden worden gesteld. De denkwereld van Kant was voor mij meer verbonden met het verleden, terwijl de werken van Nussbaum juist in het heden geplaatst kunnen worden. Wat mij frappeerde was hoezeer beide filosofen samen streven met hun uitgangspunten naar een vreedzame en kosmopolitische toekomstige wereld. Mede door de deskundige en inspirerende colleges van Corrie Haverkort en het ongekende en onvolprezen gastheerschap van Hans en Jacques, werd het evdaimonia-gevoel zoals mogelijk door Aristoteles bedoeld, op Kreta deze week zeer dicht benaderd.
Marcel van Kalmthout

Met zeer veel plezier heb ik deze week ervaren. De tijd vloog om. De impact moet ik nog even laten indalen.
Ceciel Schweitzer

Denken en doen op een prachtige plek, met inhoud voor hart en ziel, voor lijf en leden. Met een groep die elkaar verstond. Het was een feest weer bij jullie te zijn.
Hetty de Groot

De week was inspirerend en verdiepend. Het gaat over jezelf als persoon en ook jezelf in/met de omgeving. Ik voelde me ‘thuis’ met heel verschillende en toch gelijkgestemden. Deze reflectieweek is heerlijk.
Betty Ramaekers

Ik voel me gelaafd. Door de inhoud van de cursus, door Corrie. Door de verzorging van Jacques en Hans. Door mijn mede-cursusgenoten. Een heel bijzondere week.
Astrid Doeschot

Ik heb een fantastische week gehad. Inhoudelijk heel wat opgestoken, mede door de voortreffelijke colleges van de docente, en de afwisseling met reflectie en ervaringsopdrachten. De respectvolle groepssfeer was eveneens inspirerend. En wat hebben we een plezier gehad! En last but not least hebben onze fijne gastheren en de omgeving op Kreta hierin op stimulerende wijze bijgedragen. We hebben gedanst!
Martha de Putter - Stuiveling