Na mijn filosofieweek in Florence dacht ik, dat was de top. Dat denk ik nu weer! Ik heb grote bewondering voor het geduld en de toon waarmee Hans Achterhuis iedereen met respect benaderde. Dat is niet alle wetenschappers gegeven, maar Hans heeft die gave. De organisatie slaat werkelijk alles. De kookkunst en het geduld waarmee de hele groep benaderd werd, was echt heel goed. De Vakantieacademie heeft naar mijn mening een hele grote potentie. Ik dank jullie nogmaals voor jullie vrolijkheid, openheid en zorgzaamheid. Dat heeft iedereen goed gedaan, dat weet ik.
Affie van Mechelen

Ik ben voor de vijfde keer bij Hans Achterhuis geweest. Laat dat het compliment zijn. De organisatie was fantastisch. Ik vond het prachtig.Wat een verrassing om al bij thuiskomst deze foto's aan te treffen. Hartelijk dank daarvoor. Zelfs de 'nazorg' is onovertrefbaar. Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de niet-aflatende inspanningen het ons naar de zin te maken. Inderdaad vormen jullie een prachtige combinatie van arbeid, werk en handelen tesamen, waar de gasten zich konden beperken tot het gast- en cursist-zijn.  Ik ben er dol op van tijd tot tijd deze posities in te nemen. Dankjewel!
Kitty van der Vliet

Ik vond deze manier van filosofie beleven heel fijn. Misschien zijn sommige mensen wat te weinig aan het woord gekomen. De organisatie vond ik heel fijn en heel goed.
Monique Rive

Wat is het bij jullie fijn om te zijn in dat prachtige onderkomen. Jullie zorgden heel erg goed voor onze filosofiegroep. Dank!
Karin Hilterman

Ik vond Hans Achterhuis heel goed. Het was onderhoudend en het blijft je bij. Inderdaad jammer dat sommigen wat weinig aan het woord waren, maar niet iedereen kan aan het woord komen. De organisatie vond ik heel goed, alles was goed en het onderkomen van Aryro is weliswaar gehorig en simpel maar dat wordt goedgemaakt door het feit dat Argyro wel heel erg aardig is.
Urs Pfannenmuller

Het was voor mij de vijfde keer met Hans Achterhuis en de inhoud van deze week sloot heel goed aan bij de vorige week in Athene. Het waren schitterende lokaties, dat inspireert geweldig. Organisatorisch is het echt gelukt en we hebben uitstekend gegeten. Voor mij was ook belangrijk dat ik buiten de lessen om goede gesprekken heb gehad met de andere gasten.
Jaap van der Linden

Het was voor mij een sprong in het duister, maar ik vond het heel interessant. Ik miste een beetje de oosterse filosofie, maar goed. Bedankt voor de organisatie! Het was erg goed, misschien wel een beetje te veel. Ook dank aan de hele groep voor de fijne sfeer.
Paul Kloeg

Ik waardeerde zeer de homogene sfeer. Argyro zorgt op een ongelooflijke goede wijze voor een goede sfeer, niet commercieel maar hartelijk. Argyro en haar pension passen goed bij het concept van De Vakantieacademie, het hoort bij elkaar. Ik heb hier weer eens 'het goede' mogen ervaren.
Marijke Holl

"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd." Dat was in overvloed bij jullie aanwezig. Naast de serieuze lezingen met Hans Achterhuis, was daar voldoende ruimte voor. Een divers gezelschap hebben jullie tot een homogene club gesmeed. Het programma zat weldoordacht in elkaar. Het eten krijgt een extra pluim, want Socrates zei het al: "Een goede maaltijd brengt goede mensen tezamen". Jullie hebben het begrepen. Evdaimonia. Adieu!
Lies Hogen Esch-Fluitsma

Hans Achterhuis combineert een gigantische geestelijke bagage met een zeer vriendelijke en toegankelijke persoonlijkheid. Mijn ervaring met De Vakantieacademie overtrof op allerlei gebied ruimschoots de toch al niet geringe verwachtingen. Met name wil ik noemen de praktische organisatie, kookkunsten van Jacques, de schitterende lokaties, met name Dio Petres, de plek in bergen bij Argyro en de polis Lato met bijbehorende uitleg van Achterhuis. Wat mij ook zeer beviel, zijn de wandelmogelijkheden in de directe omgeving: een kloof, rustig wandelen tussen de olijfboomgaarden of de bergen in. Last but not least de lokatie waar wij verbleven, het pension Argyro. Uitstekende kamers, een prachtig terras, dat zeer geschikt is om elkaar als groep te ontmoeten en onze lieve, warme en levenswijze gastvrouw Argyro, die steeds voor ons klaar stond en van wie ik veel ben gaan houden. Bedankt voor deze week die in een aantal opzichten tot nu toe de gelukkigste was in mijn 62-jarige leven.
Jeroen de Koning (Jeroen is helaas inmiddels overleden)

Meteen betoverd door het schitterende uitgestrekte landschap vanaf Dio Petres. Het kon niet meer stuk. De opschuivende kleuren van de bergen, water, wolken, glooingen en plooien en het dorp bieden alles wat je zoekt. Enkel nog vinden. Hans en Jacques: niet enkel door deze prachtige omgeving maar omwille van uw hartelijkeheid en attente aandacht voor het geheel en de details was het een unieke, aangename en verblijdende week. Ik voelde me in uw domein toegelaten en welkom. En verzorgd! Het eten, vanaf uw eerste maaltijd keken wij uit naar de volgende. Afwisseling, verrassingen, smaken en daarbij nog toelichting. Argyro: de juiste plek om te zijn voor zo'n cursus. En om de spil een onvermoeibare vriendelijke Argyro. Ook dank en proficiat om uw concept uit te werken: de mogelijkheid om in een rustige magnifieke omgeving en toch ook een beetje vakantiesfeer te kunnen luisteren naar een briljant denker en welgemeend human being, Hans Achterhuis. Dank u!
Marie-Paul Mussche

De afgelopen week heb ik letterlijk mogen ervaren wat Evdaimonia betekent!! Het is geweldig mooi om te zien hoe jullie genieten om het jullie gasten naar de zin te maken en te verwennen. Dat is jullie op alle fronten gelukt. Jullie vormen een stel dat elkaar op alle fronten aanvult (1 en 1 is 3 of meer). Ik heb jullie gastvrijheid, kookkunst, organisatietalent, hulpvaardigeheid etc, zeer gewaardeerd. aan alles hebben jullie gedacht. Kortom alles wat een goed gastheer nodig heeft en alle ingrediƫnten om in dit geval te filosoferen met Hans Achterhuis over Hannah Arendt op een prachtige lokatie, Dio Petres. Ongetwijfeld zijn er nog talloze mogelijkheden/workshops die jullie gaan ontwikkelen. Heel veel succes toegewenst en geweldig bedankt!!
Mirjam Brouns

Chapeau. Het was een heel fijne week.
Annemiek van der Helm

Dit ruwe karakteristieke landschap wordt met een noordelijke effieciƫntie omgetoverd tot een idylisch verblijf met vele hoogstandjes: het begin van Evdaimonia. Hans excelleert om alles in goede banen te leiden. Jacques kan zijn geluk niet op met het culinaire verwennen van de gasten en daarnaast ook nog te functioneren als lyrische chauffeur. En wat een voorrecht met De denker des Vaderlands, Hans Achterhuis, ingeleid te worden in zijn favoriete wereld van Hannah Arendt: een ware AHA-Erlebnis. Hartelijk, associatief en toegankelijk is het begin van deze filosofische happening. Ook inhoudelijk hebben zijn colleges geholpen, stappen te zetten van onbewuste, intuitieve begrippen (arbeiden, werken, handelen en denken, oordelen) naar bewuster aanvoelen en beleven. Dit was een hemelse week, die ik niet gauw zal vergeten.
Marcel Bossuyt

Zoals wij elke ochtend vanuit ons warme en gezellige pension -dankzij Argyro!- opstegen naar de filosofielokatie Dio Petres met een schitterend uitzicht naar bergen en zee, zo stegen wij met de zeer bevlogen filosoof Hans Achterhuis, onze leermeester, op naar immense mogelijkheden van het menselijk denken, met name dat van Hannah Arendt en zo stegen wij met Jacques op naar de toppen van culinaire geneugten, dit alles geschraagd en mogelijk gemaakt door het organisatietalent van Hans. Muze, vertel mij over de daden van deze twee avontuurlijke mannen, Hans en Jacques, die huis en haard verlieten voor een nieuw vaderland, die ons voerden naar de opgravingen van Lato om daar de Griekse polis te laten herleven onder de bezielende woorden van Hans Achterhuis, die ons voerden naar de hoogvlakte van Katharo om een op houtvuur bereide traditionele lunch te ervaren, die ons voerden naar de krullende golven van het lieflijke vissersdorpje Mochlos om gezamenlijk te drinken, eten met uitzicht op zee en laat dit geschreven zijn en in de woorden, die hierna nog geschreven zullen worden, opdat hun heldendaden niet vergeten worden.
Karel en Hetty van der Graaf