De cursus met Frits de Lange heeft zeker enige structuur aangebracht in mijn levensloop. Ik ben me veel bewuster geworden van bepaalde dingen mede door de ongedwongen en open sfeer in de - gelukkig- kleine groep. Ik heb het geheel als een warm bad ervaren! Er is nog veel na te denken en ik hoop wat meer aan lezen over dit onderwerop toe te komen. Heel veel dank Hans en Jacques en niet in de laatste plaats Frits (en Nettie) met name ook voor de belangstelling van 'de leiding' voor ons persoonlijk.
Ied Zweers- van Oldenborgh 

Deze week met Frits de Lange was voor mij een hele goede belevenis. Hans en Jacques zijn heel goede en professionele gastheren. Het pension, eenvoudig, heeft een geweldige gastvrouw en daardoor was het iedere dag 'thuiskomen' héél bijzonder. Zij kreeg al heel vlug de bijnaam van mij 'onze engel'.
De cursus was een ontdekkingsreis die zeer ontspannen werd geleid door prof. Frits de Lange. In deze week hebben wij heel veel 'gezien' en ervaren over het onderwerp levensloop, de draad van Ariadne. Daarbij kwamen de excursies die we maakten. Stil werd ik bij de boom die al 3100 jaar bestaat en waar ik met verwondering naar keek. Het labyrint, de Dorische stad Lato, etc, kortom alles was door Hans en Jacques zo goed voorbereid en niet te vergeten het heerlijke eten!! Gastheren, hartelijk dank!!
Reina Husen

Qua opzet zowel als qua uitvoering was de cursus uitstekend. Het intellectuele was goed in verhouding tot het gevoelsmatige. Actie en ontspanning waren goed verdeeld. Deze week heeft mij doen beseffen de uitdaging aan te gaan om te kijken naar wat je in je leven gevormd en misvormd heeft. De sfeer van warmte en vertrouwen maakte dat mogelijk. De intellectuele kant sprak mij aan, de emotionele kant was aanvankelijk moeilijk maar ik heb het als verrrasssend ervaren daar toch mee om te kunnen gaan, zij het soms aarzelend. Het geheel overziend heeft het mijn leven verrijkt en vertrouwen in mijzelf en dus in de toekomst gegeven.
Jans Tinbergen