Prachtige mix van reflectie en excursie. Ik heb genoten van de vegetarische maaltijden, de ontmoetingen en gesprekken. Hans en Jacques vullen elkaar goed aan en het vervoer (met airco) is prima. Informatief was alles wat Hans onderweg vertelde over de cuiltuur van Kreta. Ik zou het zo weer doen (maar niet in augustus, dat is te heet voor mij). Samenvattend: een dikke 10 en een kus van de juf!
Elly Ouwens

Leerzaam, inspirerend, verbindend. Het onderwerp van deze cursus (levensloop) is voor mij persoonlijk nu duidelijker, meer begrijpelijk, meer hanteerbaar gerworden. Inclusief de 'diepte-dimensie' ervan.
Karel Houtekamer

Deze week was voor mij bijzonder omdat ik in oktober 2013 'de draad van Ariadne' van Frits de Lange ook al had meegemaakt. Het smaakte naar meer vandaar deze tweede keer met, dacht ik, hetzelfde programma. Maar toch was het anders. Juist doordat ik al een keer het programma had meegemaakt, was het voor mij een verdieping van alles. Niet in de laatste plaats door de medecursisten die uiteraard een eigen inbreng hadden. En de fantastisch goede colleges van Frits de Lange. Het logeren bij Argyro was weer heel huiselijk en hartelijk. Het voelde als thuiskomen. Alle lof voor de gastheren Hans en Jacques!
Reina van Oord-Husen

Deze week overtreft mijn verwachtingen. Het is een week geworden met interessante en mooie mensen, met een aanwezige docent die ons goed in de materie van de cursus heeft begeleid. Het heeft mij tot nadenken gebracht over het leven en hoe je er in staat, zulks op een prettige manier. Mijn lof voor de gastheren die de cursus fantastsich hebben georganiseerd, die ons altijd thuis deden voelen en voor ons klaar stonden. Mijn diepe dank daarvoor! En nu bewust keuzes maken in het leven en daarin het Goddelijke ontmoeten, aldus Kierkegaard! Tot de volgende keer.
Hugo Waszink

De verzorging en de catering was ronduit perfect. Voor een leek op filosofiegebied was de cursus met activiteiten hierom heen, precies goed. Door de inhoud ben ik op een aantal sporen gezet om mijzelf verder te gaan onderzoeken en te beleven. Ook de interactie tussen de cursisten, die van verschillende pluimage waren, gaf goede en inspirerende discussies. Al het gebodene was in de juiste balans. Oh ja, de cursuslokatie is uniek en stil legen en dit blijft ook zo, heb ik begrepen. Ik heb genoten en daarvoor dank aan Frits, Hans en Jacques.
LeoHans Los

Hoewel ik degene was, die het minste academische kennis had, of door zelfstudie me die vaardigheden niet eigen gemaakt had, was de cursus zodanig, dat ik mij geen buitenbeentje voelde. Zowel Frits, Hans als Jacques en zeker de medecursisten deden hun best mij er zodanig in te betrekken, dat de cursus voor mij ook die waarde had, wat ik er van verwachten kon. Natuurlijk waren er voor mij ook momenten, dat ik de draad kwijt was, maar dat was te verwachten.
Met de opgedane kennis hoop ik ook sterker in mijn dagelijks leven te staan, zodat ik er uiteindelijk meer zelfreflectie en zelfwaardering door krijg. En dit alles in een goede verhouding en afhankelijkheid van God.
Wel moet ik er bijzeggen, dat ik, nu ik weer thuis ben, er weer anders tegenaan kijk, dan op Kreta.
Het feit, dat je uit je werk en dagelijkse beslommeringen bent en alleen maar met de onderwerpen bezig bent, geeft toch een ander gevoel dan wanneer je er van je thuissituatie tegenaan kijkt.
Nelleke Houtekamer