Frits, dank voor het vergroten van de ruimte om me heen. Een week die wijsheid, goedheid en verbinding uitstraalde. Hans en Jacques, wat zou de wereld mooier kleuren als ze van jullie vele kloontjes zouden maken (grapje). Heerlijke mannen (geen grapje).
Anne Brewaeys

Wat een geschenk om zo op het mooie Kreta mijzelf de tijd te gunnen over mijn eigen ouder worden na te denken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken en misschien wel wat wijzer te worden. En dat met een overvloed aan stof die tot nadenken stemt, en bezoeken aan verrassende plekken, in een groep die wonderlijk groeit, waarin je tot diepgaande gesprekken komt.
Ditske Tanja

Leerzaam, inspirerend en aangenaam.
Karel Houtekamer

De cursus ‘Eindelijk volwassen?!’ van Frits de Lange was een spirituele, bijkans mystieke reis door mijn leven. Het leven als een tocht met een zeilboot, in weer en wind, drijvend op de golven, die zacht kunnen kabbelen, of wild rollen. Op weg naar ‘ouderland’ steeds meer een leven dat meer universeler wordt en minder persoonlijk, het ego voorbij. Op weg naar heelheid, naar de KERN. Dit was een geweldige ervaring, elke dag weer.
Derkien Wiedijk

Het was een inspirerende en verkwikkende week met veel goede gedachten en overwegingen. Goede mix van werkvormen, colleges en ontspanning. Ik voel me extra toegerust voor een tweede levenshelft.
Martin Beeres

Een boeiende cursus: fijne docent, met een diverse groep maar wel open en veilig. De organisatie was uitstekend, zeer goed verzorgd in álle opzichten. Hulde voor Jacques en Hans! Deze week is omgevlogen!
Ans van Belle

Het was een inspirerende week in een prachtige omgeving. Vanuit de filosofie, psychologie en d.m.v. spirituele teksten zijn inzichten aangereikt die ons kunnen ondersteunen op onze weg in de tweede levenshelft. Die kunnen helpen ons ware zelf tevoorschijn te laten komen in verbinding met anderen. Om de kloof te dichten tussen wie wij geworden zijn en wie we wezenlijk zijn. Door de stof inhoudelijk, de wijze waarop Frits ons alles aanreikte, door de betrokkenheid van de cursisten en door de prettige omgang onderling, was dit een waardevolle week voor mij. Ook Hans en Jacques, dank voor jullie uitstekende verzorging en gastvrijheid.
anoniem

Ik voelde me uitgenodigd om me te laven aan spiritualiteit, natuur, cultuur en verbondenheid. Bronnen voor betekenisgeving. Een rijke dis – letterlijk en figuurlijk – ik mag hopen dat deze reis mij verder brengt – stof genoeg om op te teren voor de komende tijd. Hans en Jacques heel erg bedankt voor jullie inzet en gastvrijheid!!
Annemieke

Het zeilbootje van dag 1 is meegevaren deze week, soms met hoge golven en windkracht 8. Tegelijkertijd: ik ga op de Academie op Kreta voor anker. Mijn leven herlezen, de woorden liefkozen én ook weer verder schrijven. Het leven open houden, in verwondering. Deze week verhelderde aspecten van mijn koers en blikrichting.
Ruth van der Waall- Schaeffer

Deze cursus wordt herhaald door Frits de Lange in 2020. Klik hier voor alle informatie.