Een 'volledige' week. Weer een bevestiging om het leven te beamen. Mede-pelgrims ontmoeten en onze wegen bespreken, een stukje gezamenlijk lopen en elkaar bemoedigen. Ook weer afscheid nemen maar weten dat we zoekend de goede weg lopen. Verdwalen mag- alleen lopen door dorre vlakten, maar altijd verlangend naar wéér een oase waar volop water is en daar zijn ook weer anderen die stap voor stap doorgaan. Ergens ligt Ithaka te wachten- dat geeft ons deze mooie reis- verwacht geen rijkdom, maar ervaar de wijsheid en rijkdom die je onderweg gewonnen hebt- je eigen levenstocht. (naar aanleiding van dichter Kavákis). En Frits de Lange is een docent waar ik in zie dat hij ook worstelt en ook stoeit met alle vragen. Dat geeft vertrouwen tijdens de colleges.
Gerdien de Pater

Het mooiste wat een cursus kan bieden is dat het geen oase in de tijd is, een losstaand iets,  maar dat wat je geleerd hebt doorwerkt in het leven van alledag. Dat heeft deze cursus mij geboden. Door de verschillende filosofen die besproken werden , werd het duidelijk dat je op zoveel manieren naar God kunt kijken, God kunt 'opnemen' in je leven en dat geen van deze manieren de 'waarheid' is. Dat wat God geoemnd wordt is niet God. 'God is in je, niet buiten je'. Dat het praten over God alleen in paradoxen kan en dat dat goed is. 'God insists, not exists'. Zo heb je het niet over een pelgrimage zonder God maar is God binnen in je. Het praten hierover in een groep waarin ik mij thuis voelde, allemaal mensen die hier ook mee bezig zijn, heeft me een gevoel gegeven dat ik meeneem in mijn leven van alledag, mijn eigen pelgrimage, zoals ik dat 'stap voor stap' zet. 
De docent vond ik erg goed. De opbouw van de cursus, over de dagdelen van de week, de inhoud gelardeerd met videofragmenten, gedichten en muziek was gedegen en maakte indruk op mij. Enkele puntjes: bij sommige opdrachten werd niet meer teruggekomen op wat de cursisten daarmee gedaan hadden. Dat vond ik jammer.
Marion Noordstar

Een moment van stilte waarin veel in beweging is. Een beweging met pas op de plaats.
Helène de Regt

Stilte. Een reis naar binnen en naar buiten. balanceren soms op de smalle richel van het nu. L'art d'être...Was/ben blij met de muziek in de cursus en de meditatieve woorden waarvoor ook plaats ingeruimd was door Frits. En lachen hoorde er ook bij!
Ruth van der Waall-Schaeffer

Gelaafd terug naar huis. Hoop nog eens terug te komen.
Corrie Belzer- SinteMaartensdijk

Deze week op Kreta, nu al voor de vierde keer, is voor mij steeds weer een belangrijk hoogtepunt in het jaar. Geeft weer een stap op weg in de zoektocht/pelgrimage van mijn leven. dat ik toch 'goed' wil afsluiten. De sfeer in deze groep was fantastisch. Ik kon er me ondanks het leeftijdverschil heel goed thuisvoelen. Ook de groepsgrootte was ideaal evenals alleen vrouwen, toch makkelijker. Ik ga dus met zeer goede herinneringen en weemoed naar huis.
PS De speelse elementen en de mzuiek vond ik een aanwinst.
Ied Zweers- van Oldenborgh