Het was een fantastische week. Gastvrije organisatoren en een inspirerende docent (Frits de Lange). De cursus zette ons op een ander been: over hoe het ouder worden ook ánders kan worden ervaren. Dank aan onze gastheren Hans en Jacques die acteerden in hun prachtige Villa Dio Petres met bibliotheek!
Dirk Jan Kleijn en Henny de Ruiter

Na meer dan 40 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, al die tijd vooral te hebben 'gegeven', vond ik het tijd mezelf deze cursus cadeau te doen. De inhoud van de cursus was uitgekiend en inspirerend. Dat geldt ook voor de docent Frits de Lange. Dat alles werd nog omgeven door een dikke gouden rand in de vorm van de prachtige college-setting, in Villa Dio Petres.Werkelijk alles was daar prima verzorgd. Van de collegezaal, de groepsruimte en de overheerlijke maaltijden die er werden geboden. Jacques en Hans zijn formidabele gastheren die het verblijf tot een bijzondere ervaring hebben gemaakt. Kortom het was een méér dan fantastische week op een fantastische plek. Dank, dank, dank!!
Jielis van Baalen

Ik vond het een heerlijke week. Was van te voren “bang” dat de leeftijdsgroep meer rond de 60 zou zijn: de 2e levenshelft en dat ik “te oud” zou zijn. Maar dat bleek anders! Er waren deelnemers van midden vijftig en van eind zeventig. Ik vond Frits een fantastische docent een zeer aimabele man, rustig en vriendelijkheid en zeer toegankelijk. Het was een volle intensieve week in een prachtige accommodatie met een fijne groep mensen.
Mineke van Dam

Een inspirerende week op een prachtige locatie. Een cursus die veel inzicht geeft, mede door de opbouw en afwisseling in het programma.
Jolande Dirkx

Ik heb diepgang beleefd. Goed contact met alle deelnemers. Ieder dag met een sterretje. Zorgvuldige organisatie. Filosoferen op Kreta kwam er goed uit. Ik ga voldaan en blij naar huis.
Lidy Kooreman

Ik voelde mij tijdens deze week zeer in de watten gelegd. De cursusinhoud beantwoordde aan al mijn verwachtingen en meer. De uitstapjes voelden vertrouwd (ik was al eerder geweest) en kon ik op een diepere manier beleven. Nieuwe elementen (zoals het labyrint) bevielen me uitermate. Kortom een allesomvattende heerlijke week.
Karen Vermuyten

Een overweldigende week die het leven een nieuwe koers laat varen. Heerlijk om een hele week verzorgd te worden. Fantastisch eten.
Annelien van der Tang Eliasson

Het was een grote wens van mij om filosofie op Kreta te volgen. Ik heb alleen maar genoten van de afwisseling tussen colleges en de uitstapjes en wandelingen. De inhoud van de colleges bood heel wat nieuwe informatie. Ik heb teruggekeken op mijn eigen ontwikkeling als mens en hoe ik verder kan gaan. En wat zijn er veel nieuwe ideeën en gedachten in boeken opgeschreven die beschrijven hoe we ons op een andere manier kunnen ontwikkelen. Het labyrint was een openbaring; prachtige ervaring. Ik heb bewondering voor de manier waarop de gastheren mij steeds een gevoel van welkom gaven en de zorg die aan de maaltijden wordt besteed.
Willy Steenbrink

Deze filosofische week op Kreta over ‘doorgroeien’ met Frits de Lange was een week met interessante en inspirerende colleges en close reading, film en muziek. Daarnaast waren er prachtige excursies en liepen wij met elkaar het labyrint op het strand. Frits is een erudiete en aimabele docent die al jarenlang schrijft over dit onderwerp en het dus van verschillende kanten kan belichten. Als groep is er in een prettige sfeer met elkaar gesproken en nagedacht over de tweede levenshelft. Dit op een prachtige locatie met twee bijzondere gastheren en heerlijk eten en drinken. Ik ben dankbaar dat ik deze week met deze bijzondere mensen op deze prachtige plek heb kunnen meemaken. Hartelijke groet!
Nelleke