Gaandeweg merkte ik dat deze week niet zozeer over Jezus ging maar meer over mij. Communicatie met de lesstof, met elkaar, communicatie met mijn zintuigen, met mij, met God?? Jezus? De week heeft 'het durven naar vrij zijn' naar 'minder conformeren' een beetje verder aangewakkerd.
Ruth van der Waall-Schaeffer

Wat een fijne groep! Goede mix in allerlei opzichten. Warm naar elkaar en echt betrokken op het onderwerp. Dat was niet altijd makkelijk en vraagt om 'huiswerk' in de komende tijd! Ik hoop op volgend jaar, ook vanuit de kennis en ervaring van nu. 
Ied Zweers- van Oldenborgh

Jezus als filosoof was een boeiend onderwerp met een inspirerende cursusleider, een geinteresseerde groep cursisten en een ongekend mooie cursuslocatie. Jazeker, Jezus was een markante filosoof die zijn wereld op een rebelse manier op zijn kop zette. Maar mijn sceptische vraag blijft of je op die historische figuur Jezus een wereldreligie mag bouwen. En waarom? Tijdens deze cursusweek heb ik voldoende argumenten en tegenargumenten aangereikt gekregen om mijn zoektocht voort te zetten.
Frans Wildenborg

Het verblijf overtrof alles wat ik me had kunnen voorstellen. Schitterende lokatie, heerlijk eten en bovenal: voortreffelijk gastheerschap!
Ans van Belle

Ik heb een fantastische week gehad! Goede inhoud. Leuke groep. Paradijselijke omgeving. Heerlijk eten en perfect georganiseerd. Veel dank daarvoor, Hans, Jacques en Frits!
Christien den Draak

Het 'centrale' labyrinth als innerlijke reis was een belevenis. Heel bijzonder vond ik dat Hans en Jacques steeds nader kwamen. De openheid van de medecursisten en ook van mij groeide samenop met de inhoud van de cursus. Ik genoot van de diepgang van de gespekken!
Derkien Wiedijk

Jezus als filosoof. Wat kon ik met deze aankondiging? Ik heb tijdens de cursusweek veel nieuwe en bevrijdende inzichten gekregen. De ethiek van Jezus gaat over vertrouwen, zorgeloosheid en naastenliefde. Liefde is de ware religie...en nu de praktijk weer in.
Gerdien de Pater

Dit jaar was ik hier voor de derde keer. Wat is het hier goed!
Corrie Belzer

Er is geen betere naam te bedenken voor wat deze manier van zijn mij op Kreta biedt, dan: Evdaimonia. Dit is een oord voor liefhebbers van lekker eten; in de keuken van Villa Dio Petres regeert een Chefkok. Een andere reden waarom ik heel graag vertoevde op deze plek: er heerst zoveel harmonie (liefde) dat het voelt als een warm nest, als thuis komen of zijn.
Mariet de Graaf

Het gezamenlijk genieten van de met veel zorg bereidde maaltijden droeg duidelijk bij aan een open sfeer in de groep met een zeer levendige gedachtenuitwisseling. Zonder oordeel. De aangeboden stof was zeer veelzijdig, boeiend en leerzaam. Het lopen van het labyrint en de film brachten voor mij alle filosofische invalshoeken 'dichter op de huid'. Het was een week met een gouden randje!
Marijke Dijkstra