Zowel privë als vakmatig ben ik met de tweede levenshelft bezig en op vriendelijke, deskundige wijze, gestructureerd door Frits, kon ik dat vol met de groep voortzetten. En verdiepen. Met geestverwanten. En last but not least, verfijnd mogelijk gemaakt door Hans en Jacques. Het boek van Frits vooraf lezen was heerlijk en werkte ook verdiepend.
Ineke Meijer


Binnen de weldadige en aandachtige gastvrijheid van Jacques en Hans en hun team heb ik me helemaal verzorgd gevoeld. De colleges van Frits waren uitdagend om me te laten raken, open te komen en in gesprek met de leraar en de mede-cursisten te inspireren en geïnspireerd te worden. Zo gevoed ga ik dankbaar voor deze rijke ervaring verder op mijn levensweg.
Els Boumans


Ik ben diep onder de indruk van jullie aanpak. De combinatie van geschiedenis, kennismaking met het ‘echte’ Kreta (cultuur, leefwijze, sociale verbanden) met de colleges, accommodatie en de verzorging is fantastisch. Ik voelde me geheel op mijn gemak. Ik heb veel energie teruggekregen en ben scherp geworden. Het onderwerp is pittig omdat het ook persoonlijke levens raakt. Dat is goed. Daarmee kwam er een open en bijzondere sfeer in de groep.
Willem IJzereef


Het leven vieren- niet in het onnozele en oppervlakkige (schijn) genieten, maar bewust proeven van alle kanten van ’t leven- het zoete, het zure, het bittere. Het lot niet tarten door slordig te leven. Wel het lot aanvaarden en vertrouwen dat je het kunt dragen. Het vieren van je veerkracht, je (onvermoede) talenten, wijs worden- soms eigenwijs- volwassen worden: verantwoordelijkheid nemen voor verleden, heden en toekomst, compassie hebben met jouw en andermans tekortkomingen. Je mag elke dag opnieuw beginnen. Streven naar eenvoud en onbaatzuchtigheid maar ook af en toe uit de band springen.
Al deze mijmeringen en nog meer komen voort uit de stilte en de context van deze week. De warme en inspirerende groep, de docent die met hart en ziel aanwezig was. De vertrouwde gastvrijheid van Jacques en Hans droegen bij aan zin in en aan het leven.
Dank allen.
Clasine Kok


Naast een prima docent, hadden we het geluk groepsgenoten te treffen die aansloten bij ons eigen temperament en belangstelling. De docent wist dit gegeven goed te benutten. Tot en met het arrangeren van de laatste avond.
Jozef Kok

De prachtige omgeving, de hartelijke gastheren, de betrokken groep en de enthousiaste docent hielpen mee om tot mezelf te komen. Een mooie leerplek!
Akke Fokje Stienstra


Heel goed om op Kreta te zijn. Een ‘thuis’-gevoel. In Villa Dio Petres voel je je echt gast, door twee bijzondere gastheren. Zo kun je je onbezorgd concentreren op de cursus. Het is soms hard werken, maar er is genoeg tijd voor ontspanning tussendoor.
Pieter van Vliet


Als metafoor zou je kunnen zeggen dat het leven een puzzel is. Je puzzelt en soms vind je weer een een paar stukjes. Ze horen bij de puzzel, maar je weet nog niet waar ze passen. Frits heeft weer wat stukjes aangereikt en ik vind ongetwijfeld waar ze gaan passen. Nog tijd genoeg hoop ik!
Nelly Sporre


Een week om aan terug te denken en niet te vergeten!
Nieke Atmadja