Ik verheugde me op een bijeenkomst met mede geïnteresseerden en dat is beslist niet tegengevallen. Dankzij Hans en Petran was het voor mij een bijzonder inspirerende week. Daarbij komen nog de goede zorgen van Jacques en Hans. Hartelijk dank!
Tineke Polak van der Leeuw

Combinatie van inspiratie en voeding is fantastisch. Een totale opladings-voeding. Mooi.
De heerschappij van de Ratio in het inhoudelijk betoog en de impliciete ontkenning van de andere domeinen was soms storend, maar verder helemaal goed!
Katrien Kintaert

Dank je wel, het was heerlijk, Wat een een uitgelezen plek om een week lang het goede leven te beleven.
Dit is voor mij toch de ware filosofie, in openheid en vriendschap samen denken en praten en zonder het lichaam te vergeten, dus ook samen eten en drinken, zwemmen en wandelen, Kortom, leven in alle aspecten, dank je wel.
Ann Meskens

Allereerst was het heel fijn om deze week op Kreta en in pension Argyro respectievelijk Villa Dio Petres te verblijven. Het was een weekje Paradijs!
Ten tweede vind ik de formule van de filosofiecolleges heel goed. Heel bevredigend om met filosofie op een andere actieve manier bezig te zijn, samen met anderen. Dit is hel stimulerend en verrijkend.
Belangrijk voor mijzelf vind ik dat de combinatie van het boek van Hans Achterhuis en het college inzicht heeft gegeven in sociale mechanismen die voor begrip van de actuele situatie in de wereld van belang zijn.
Jaap Molenaar

Mooi week, prachtige verhalen tegen mooie achtergronden. Open houding, gezellige groep. Rode draad, thema, kwam niet altijd uit de verf. Kleurrijke verhalen maken veel goed.
Jan-Coen van Elburg

In de bedding van een hartelijk gastvrij team van Hans en Jacques en de huishoudelijke zorg, heb ik genoten van een heerlijk klimaat, heerlijke voeding, zowel voor mijn lichaam als ook voor mijn geest. Een voedend klimaat in alle opzichten was waar ik behoefte aan had. Door die ´voeding´ te verwerken kan ik aangesterkt en rijker in mijn leven en werken weer helder en creatief doorgroeien.
Els Boumans

Beide hoogleraren hebben een grote didactische vaardigheid. Zij hebben mij veel handvatten aangereikt zowel over filosofie in brede zin als over het probleem van de schaarste en zijn vertakkingen naar klimaat en milieu. Hans en Petran zijn complementair aan elkaar en hun beider boeken zijn naslagwerken van de allereerste orde. Een voortreffelijke week, fraaie inzichten en uitzichten met culinaire hoostand.
Hein de Vries

Ik mocht nadenken over mijzelf in confrontatie met de wereld en werd daartoe geprikkeld. Ik miste de rol van het kwaad.
Theo Bouwman

Een aangename mix van genot van Kreta en uitdagende prikkeling van intellectueel bezig te zijn. Indringende aanzet om in de toekomst terug meer te gaan lezen over filosofie en om ´filosofisch stil te staan´ bij maatschappelijke fenomenen. Verrassingen in kennismaking met andere deelnemers (dat bedoel ik positief!’)
Johan Vereecke

Stimulerend voor mij als ouder persoon om tijd te nemen om verder actief te blijven nadenken. Verschillende nieuwe (en oud-bekende soms) tips gekregen om te lezen en wat op te zoeken over de thema’s die aan bod kwamen. Veel van wat Petran bracht was nieuw!
Lieve de Grande

Enorm veel stof tot nadenken. Veel gesprekken met ander deelnemers.
Anna Jacobs

Ik vond het een inspirerende week. Heb veel kennis opgedaan en ook in de nabesprekingen met medecursisten veel gespreksstof en nieuwe perspectieven gekregen. Ik ben er helemaal ‘uit’ geweest. Prachtig eiland, mooie natuur. Heerlijk eten. Kortom ik heb genoten. Heel veel dank!
Sylvia Nollen

Een fijne mix van colleges, op pad gaan, en samen zijn en eigen tijd hebben. Harmonieus. De gesprekken gingen tussendoor als vanzelf door, leuke groep. En niet te vergeten de gastheren Hans en Jacques. Zij zorgden voor een heerlijk verzorgde sfeer.
Lietje Petri