Als een warm 'wijs' bad waarin ik me gedompeld voel- warm door de zorgzame en perfecte zorg van Hans en Jacques- wijs door de enthousiaste docenten. Ik voel me bevoorrecht dit mee te mogen maken.

Nooit valt het tegen (ik ben al vaker geweest) en pensionhoudster Argyro is een soort lieve moeder die op alle momenten van de dag met de lekkerste Griekse hapjes komt.
Affie van Mechelen

De organisatie is prima, een zeer vriendelijke groep en een afgewogen evenwicht tussen de verschillende onderdelen van het programma. De week geeft wel degelijk een vakantiegevoel ondanks het feit dat het een cursus is over ernstige thema's, door de veelheid van indrukken. Hiervan is de plaats Kritsa, Kreta een onderdeel en vooral de prima organisatie.
Wat inhoudelijk ontbrak was een herhaling van hetgeen besproken was en een plaatsing in het algemeen concept van de cursus. Ook werden bepaalde programma-onderdelen (zonder vermelding) niet behandeld. Een zekere ontgoocheling kan dan niet worden ontkend. Het niet behandelen van programma-onderdelen zou expliciet, met een motivatie, moeten worden besproken.
Wim Schols

Utopisch!
Lies Hogen Esch

Deze cursusweek zit er, spijtig genoeg, al weer te snel op. Het was een heerlijke en interessante reis, langs 'traditie' en 'moderniteit, objectieve wetenschap en subjectieve - beeldende letterkundige- kunst, en niet te vergeten, gevoelens en emoties. En nog veel meer...
Deze reis verliep feilloos door de organisatorische en gastronomische inzet van Hans en Jacques, en dit niet alleen op Villa Dio Petres, maar ook op de meest tot de verbeelding sprekende locaties.
De onderwerpen zijn ons op een begeesterende manier verduidelijkt door de docenten Hans en Petran, zodat we naar huis kunnen met een beter inzicht in deze materie, maar ook met een berg vragen, voor verdere reflectie.
Marcel Bossuyt