Het was een schot in de roos! Ik was op zoek naar ruimte voor anders denken, anders kijken, en anders oordelen in mijn rol als bestuurder van een complexe publieke opgave. Het onderdompelen in de grote rijkdom van deze cursus, inhoudelijk, maar ook qua groep en setting, heeft me heel veel aanknopingspunten gegeven om in mijn rol en werk mee verder te gaan.
Illya Soffer

Deze week heeft bijdrages geleverd aan mijn persoonlijke, professionele en intellectuele ontwikkeling. Ik ben een geïnspireerder mens geworden.
Nanne Boonstra

De cursus, het verblijf, de interactie en de kennismaking met de Kretenzische cultuur, maakt het voor mij tot een unieke belevenis en waardevolle aanvulling in mijn professionele én persoonlijke ontwikkeling. Er zijn deuren opengegaan en nieuwe inzichten gecreëerd. Het toepassen komt als vanzelf in de komende maanden. Ik heb het verinnerlijkt.
Marc van de Ven

Ik heb de gelegenheid gekregen om uit de hectiek te stappen voor een week van bezinning op onze samenleving, hoe we haar organiseren. Met een geweldig aanbod aan stof geboden door fantastische docenten. Dat helpt je aan nieuwe manieren van kijken!
Margret Ploum

In mijn reflectie op donderdag schreef ik al dat de cursus voor mij een kantelpunt betekent. In het verkrijgen van nieuwe inzichten waar ik de komende tijd volop gebruik van kan maken. En in het besef dat de vrijheid om anders te kijken naar hetzelfde een verrijking van het leven is.
Wim de Waard

Ik maak me zorgen over het sociaal-politieke klimaat in Nederland. Deze cursus heeft me geholpen te begrijpen wat er gebeurt en wat daaronder ligt, alsmede om te bepalen in welke richting mijn persoonlijke bijdrage aan verbetering ligt.
Robert Zaal

Weg uit de hectiek van alle dag, leren denken over problemen van alle dag. Door de interactie, afwisseling in werkvormen, activiteiten en verandering van locaties, is de grote hoeveelheid kennis en interactie te behappen. Ik ga heel voldaan naar huis met veel inzichten en veel vragen om nog verder over door te denken. Echt een geslaagde week! Dank voor de gastvrijheid Hans en Jacques!
Caroline den Hartog