Gezellig en goed verzorgd, een mooie balans in theorie, dialoog, vrije tijd en activiteiten. Liefdevolle zorg van zowel Jacques, Hans en Dineke alswel de docent Joep. Er was steeds een goede afstemming met de groep maar ook gewoon lekker helder waar nodig. Heerlijk om een hele week stil te staan bij thema's als autonomie, wilsvorming, eigenaarschap en meer. Met veel nieuwe inspiratie naar huis!
Martine Themmen

Joep Dohmen zorgde voor diepgaande inleidingen. Altijd interessant! Vervolgens in afwisselende vormen goede gesprekken. Steeds gericht op onderzoek en verdieping. Jacques, Hans en Dineke zorgden voor de perfecte randvoorwaarden (heerlijk eten!) waarbinnen wij een 'lekker potje konden denken'. Onvergetelijk.
René Hendriks

Zeer genoten van de cursus 'levenskunst', het leven als een reis, met Joep Dohmen. Over hoe te navigeren in ons complexe bestaan en de rol die we hebben in de vorming. Op een wel heel bijzondere plek waar Hans en Jacques de perfectie benaderen door hun tomeloze inzet en gastvrijheid.
Theo Quaijtaal

De cursus gaf mij een zinvolle reflectie op mijn leven tot dusverre. Tevens verschafte het mij een kader om na te denken over mijn toekomst.
Flip Buurmeijer

Buitengewoon plezierig om met gemotiveerde mensen deel te nemen aan een cursus die een heel waardevolle bijdrage levert aan de verdieping van mijn zelfkennis. Petje af voor de docent voor de wijze waarop hij zijn cursus opbouwde en de gemotiveerde manier waarop hij kennis overdroeg.
Een belangrijke bijdrage voor de stemming in de groep werd ook gevormd door de onberispelijke organisatie en het uitbnemende eten. Daarbij was zelfs ruimte voor specifieke wensen (vegetarisme).
Louis van Empelen

Voor mij betekende deze week een ontdekking van vele filosofen, boeken, inzichten, Ontmoeten en beluisteren van de andere cursisten. Uitstekende docent die theorie en praktijk mixt. Zeer bruikbaar en absoluut inspirerend. Dit alles omkaderd door de zorgzame, efficiënte, tegemoetkomende energie van Hans en Jacques. Haute cuisine! Whaw!
Martine Wittevrongel

Voor mij betekende deze week plezier met anderen en gedachtenwisselingen. Het leverde me ook kennis over filosofen en levenskunst. Het was een verwennerij om aan tafel te schuiven en heerlijk en gezond eten te krijgen. Ik waardeerde de veiligheid van het chaufferen van Hans (prima bus) en corona-safe. Fijn dat er flexibiliteit was en we 'opeens' konden zwemmen! Qua inhoud wil ik nog eens in de reader/klapper duiken. Ik noem ook de gastvrijheid van Argyro. Buiten les is veel fijner dan binnen! Misschien is dat de winst van corona.
Monique Biesaart

Notabene: de tweede keer dat ik de cursus 'het leven als reis' als reisbestemming koos! En omdat het leven steeds opnieuw bereflecteerd móet worden om bewust om te gaan met heden, verleden en toekomst, en ik intussen weer een aantal jaren verder ben, was deze cursus beslist geen herhaling. Onmogelijk zelfs! Prachtige teksten en concepten waren onze leidraad bij zelfonderzoek en filosofisch verstaan van de zin van het bestaan. Ik zou geen mooiere en betere plek weten om dit te ervaren dan hier! Veel dank aan docent en team.
Sophie Ephraim