Dit was voor mij een heerlijke vakantieformule. Slaapplaats, vervoer, en heerlijk eten waren voortreffelijk en met zorg geregeld. Op die manier kon ik mij volledig richten op mijn innerlijke reis met Joep Dohmen. Met de mensen die je ontmoet voelde ik me al snel verbonden door de gezamenlijke interesse in de filosofie en het thema.
Joep is een goede leraar. Elk van ons bevindt zich in een andere levensfase en is met andere behoeftes gekomen. Toch weet hij zijn lessen zo vorm te geven dat aan het eind iedereen met eigen nieuwe inzichten en/of handvaten naar huis gaat. Ik heb een innerlijke rust gevonden en heel veel inspiratie opgedaan voor onderwerpen waar ik mij nog in wil gaan verdiepen.
Renée Cornelis

En zeer waardevolle , filosofische ervaring met een overvloedige gastvrijheid.
André Courtmans

De inzet van Hans en Jacques zijn onovertroffen. Het was een hele lieve groep die altijd bereid was om mij te helpen, gezien mijn leeftijd. Heb veel deugd gehad bij het overschrijden van mijn kunnen. Ik heb op mezelf verschillende overwinningen behaald. Argyro (de pensionhoudster) is een super iemand, boordevol empathie. Alles was perfect. Ik ben iedereen ontzetten dankbaar voor alles. Met heel veel liefs.
Roos Goossens

Ik heb het als een prettige week ervaren, veel plezier gehad. Een welkom gevoel.
De cursus was minder inspirerend dan verwacht. Maar ik er thuis zeker mee verder en mogelijk waren mijn verwachtingen te hoog. Jacques en Hans zijn geweldige gastheren. Heerlijk eten.
Karin Severijns

Ik ben geestelijk en lichamelijk geweldig gevoed en onafgebroken getroffen door: kennis en vaardigheden van Joep Dohmen, de adembenemende plek, het Kretenzische landschap, de archeologische opgravingen, de toewijding en humor van de gastheren en de gastvrijgheid van Argyro. Och ja, en Kritsa zelf...!
Corien Groot

Met gezonde spanning nam ik het vliegtuig naar Kreta. Hoe zou het zijn, de ontvangst, de groep, de docent? Het voelde toch als een reis naar het onbekende. Maar de eerste zondagmiddag om 17.00 uur, toen we voor de eerste keer als groep bij elkaar zaten, met gastheren Jacques en Hans en docent Joep Dohmen, voelde alles helemaal in orde. En dat is zo gebleven, de rest van de week. De lessen, afgewisseld met activiteiten en lekker eten, in zo'n prachtige omgeving, daar voelde ik me als een vis in het water. Niet dat ik alles direct begreep, maar ik vind het fijn om te leren en samen te zijn met anderen die dat ook willen en het biedt zeker stof tot nadenken. Het heeft geresulteerd in het plan om samen met een paar anderen uit de groep een leesgroep filosofie te starten. Dat is fijn, zo is deze cursusweek niet alleen een dierbare herinnering, maar vindt een vervolg. We kunnen aan de slag met de aanbevolen boeken door en van Joep!
Marion Noordstar

Het was een fantastische week met elke dag wel een bijzondere ervaing. Veel gelezen, veel inzichten aangereikt gekregen; ook weer bepaald bij mijn eigen reis in deze wereld. De cursuslokatie is schitterend; met uitzicht op de baai van Mirabello en midden in de natuur. Een mooie groep mensen bij elkaar. Het samenzijn rond het thema 'het leven als reis' heb ik fijn gevonden. De gastvrijheid en zorg en logistiek van Hans en Jacques is grandioos! Ik kom graag terug.
Gerdien de Pater