Ik heb een heerlijke week gehad. In een prachtige omgeving. Veel informatie en inspiratie van Joep, goede zorgen van Hans en heerlijk eten van Jacques en van Dineke. Deze week bracht mij vooral veel inspiratie om verder te gaan.
Pauline Goedvolk

Ik vond de week meer dan ik verwachtte. De cursus is goed. De maaltijden zijn fantastisch, zowel vegetarisch als (niet al teveel) vlees.De excursies naar de bergen en naar de zee kwamen op de juiste momenten en mooi geïntegreerd in de hele cursusweek. Vanavond nog ons laatste diner. Ik verheug me.
Franca v.d. Weijden

De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Hij was leerzaam en werd begrijpelijk gebracht. Mooi overzicht van de filosofie. Het had voor mij wel interactiever gemogen.
Joep de Jong

Wij zijn op alle vlakken in het paradijs geland. De gastvrijheid, kookkunsten, hoffelijkheid en omgeving van de Academie en ook van Argyro (de pensionhoudster) zijn memorabel. Het prachtige landschap van het nog ongerepte Kreta, de lammergieren, de bloemen, de schakeringen van kleuren van de zee in de verte, dat alles geeft een enorme ruimte om in te filosoferen. De vele boeken die in de kast ter inzage staan. De leuke stadjes met hun cafeetjes en lachende mannen en vrouwen. Hun winkeltjes en de hele sfeer die er heerst van grote gezelligheid. De kans die we gekregen hebben dit te mogen meemaken, maakt gelukkig. 
Karina Uytersprot

Een warm ontvangst en een voorrecht om op een prachtige plek te luisteren, denken en praten over essentiële levensvragen. De doorwerking gaat grotendeels thuis plaatsvinden. Zelf stuurman van mijn reis door een veranderend landschap zijn, betekent een prachtige en soms zware verantwoordelijkheid. Dat inzicht is gegroeid door deze week van verdieping. Fijn ook het lekkere eten en de prima organisatie! Dank Joep, Jacques en Hans!
Stan Majoor

Wat aan de orde zou komen had ik wel enigszins voorbereid. Maar als je het niet meemaakt tijdens zo'n week komt het toch minder binnen en spoort het niet aan er nog meer mee te doen. Nu wél! Mijn interesse voor filosofie was echt. Ik ga er me nu gericht nog meer in verdiepen. Het helpt me de 'dingen' des levens hopelijk steeds beter te benoemen, beleven en een kompas te zijn, op mijn zoektocht, reis, in de kostbare leven dat ik leid.
Brecht Gerbrandy

Een goede, zeer informatieve en overzichtelijke (her)ontmoeting met filosofie. Voor mij was het aanreiken van belangrijke thema's, opvattingen, richtingen van belang voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. De zorg, aandacht, catering van Hans en Jacques en de omgeving werken zeer stimulerend voor het leerproces. En geven door de persoonlijke touch een 'extra' aan deze week. De vertaalslag naar mijn eigen leven(skunst) start vanaf nu. De colleges en de info waren de hoofdmoot. Door de info vooraf had ik de verwachting van veel nadruk op m'n eigen levenskunst en individuele opdrachten. In de loop van de week werd duidelijk dat kennisoverdracht centraal staat. En dat vind ik helemaal OK. En daar kwam ik eigenlijk ook voor. 
Ellen Bosselaar

Ik heb mij de hele week erg gedragen gevoeld door de crew en de groep. Ik ben erg enthousiast over de lezingen van Joep. Ik vond het heel knap dat hij hij steeds zo heel helder de essentie van een bepaalde stroming in de filosofie kon weergeven en vanuit een helicopterview met de verschillen kon spelen. Voor mij was deze week een grote inspiratiebron waar ik zeker weten nog lang op kan teren. Jacques, Hans, Dineke en vooral natuurlijk Joep, veel dank!
Mirjam de Jong

Ik vond de sfeer in de groep geweldig. De organisatie voortreffelijk en het eten was absoluut heerlijk. Ik heb veel geleerd en ga nu thuis onderzoeken of ik er in praktische zin iets mee kan voor mijzelf en voor mijn cliénten.
Eveline Wawoe

Voor zowel de kenner als de leek in de filosofie is deze 'proeverij' een aanrader. Mijn leven geeft het verder een mooie stap voorwaarts doordat er ook praktische handvaten aangereikt worden waar ik zeer goed mee verder kan. Ik vorm mijn verhalen daar verder mee. Qua entourage en verzorging: prachtig, heerlijk, magnifiek! Mijn dank is groot voor Joep, Dineke, Jacques en Hans. Tot ziens!
Lily Salomons

Ik was hier voor de tweede keer en wist dus vooraf al dat het een verwenweek zou worden. Vorige keer was ik erg gericht op mijn eigen zoektocht. Nu heb ik meer genoten van het gevoel van verbinding in de groep en het samen wijzer worden. Ook de mooie plekken waar we heen zijn geweest en de tochten daar naar toe maakten nu meer indruk.
Graag anoniem

Ik ben al jaren bezig met persoonlijkheidsontwikkeling, ontwikkeling vanuit een psychologische benadering, vanuit lichaamswerk en spiritualiteit. En nu deze week vanuit een filosofisch oogpunt. Dat roept herkenning op en brengt me nieuwe inzichten tot een steeds completer 'ik'. Fantastische zorg van Hans en Jacques en Dineke, lekker eten, mooie verhalen over Kreta en fijne plekken om te zien en om te zijn.
Daniela Wullers (tot ons grote verdriet is Daniela inmiddels overleden)