Monica Rotgans nam ons mee op een ontdekkingsreis door de wereld van kleuren. Het resultaat is een keur aan schilderwerken gemaakt met een enorme gedrevenheid en nieuwsgierigheid. Met behulp van o.a. natuurlijke en klassieke pigmenten laat Monica zien dat kleuren in de schilderkunst nooit vanzelfsprekend zijn. De inspirerende schilderworkshop wordt door de spannende en gezonde keuken van Jacques Poot en de fantastische zorg van gastheer Hans Rutten een onvergetelijkem belevenis!

Els van 't Pad Bosch - Steendam

Het is meer dan ik dacht te kunnen verwachten...Allereerst het gebodene van de cursus Pigmenten en Verf, die was veel meer dan ik dacht. En heb er zeer veel aan gehad. Monica is helder, duidelijk - to the point - en wát een kennis bezit zij!! En helpt je zeker op weg. Onze gastheren hebben de benen uit hun lijf gelopen. Gastvrijheid hebben zij hoog op hun lijstje staan, echte Kretenzers. De hele dag 'natje en droogje' verzorgd, Jacques zijn héérlijke maaltijden, ons overal naar toe gereden. Een topweek! Ik hoop dat jullie idealistische instelling ook realistisch kan blijven. Heb genoten van jullie evdaimonia!
Anneke van Santen

Een ademende plek op een berghelling bracht me inspiratie en verdieping in het schilderen, zonovergoten, met het alsmaar wisselende spel van het licht en de fascinerende docente Monica Rotgans. Gefaciliteerd door gedreven gastheren (..), met een missie om hun 'evdaimonia' over te brengen op hun gasten. Soms ging deze gedrevenheid over mijn en hun persoonlijke grens. Waarmee ik wil zeggen dat zij teveel van zichzelf eisten in perfectie, en daarin géén afstemming meer was op wat nodig was.
Annemiek Rademakers
Noot van de gastheren. Wij voeren onze service uit op basis van ervaring en professie. Wij overschrijden voor onszelf geen 'persoonlijke grens'. 

Zeer inspannend maar ook zeer veel voldoening gevend.
Hermine Stumpel