Een heerlijke week op Kreta, met een prettige mix van retraite, heerlijk eten, en uitstapjes in de omgeving. De begeleiding van de retraite ‘Verlichting en tragiek’ door Muike vond ik erg fijn: ze doet dat op een hele rustige en eenvoudige manier, en beschrijft soms ook haar persoonlijke ervaringen waardoor ze een heel nabije en open sfeer neerzet. Dat aangevuld met de liefde en bezieling van Jacques en Hans voor lekker eten, genieten, contact met het land en de mensen en dat ze dat graag willen delen maakte het een rijke week. Uit een warm, open hart......

Frank de Ruijter

Een week mediteren op een Grieks eiland onder de spirituele leiding van Muike herinnerde mij weer diep aan mijn spiritwezen, vrij om te zijn en te leven zoals ik bedoeld ben. Hans en Jacques delen bijzonder hartelijk en gastvrij de geneugten van het leven met allen die hen bezoeken op Evdaimonia. Het wandelen in de Kritsa en de omgeving, de overheerlijke maaltijden en de mooie verhalen over de Griekse oudheden staan gegrift in mijn geheugen. Evdaimonia doet haar naam eer aan! Fijn, zo respectvol als deze hollandse mannen een mooi paradijsje weten te creëren waarbij de lokale bevolking zo duidelijk betrokken en gerespecteerd wordt. Ik gun ieder een slaapplaats bij Argyro, de liefdevolle aandacht van deze gastvrouw maakt een gouden randje om een bijzondere week.
Marie-Rose van Lieshout

De meditatieweek met Muike op Kreta heb ik in alle opzichten als een verwenweek ervaren. Aandacht voor de binnenwereld onder de warme en wijze begeleiding van Muike, ondersteund met heerlijke maaltijden op een zonnig terras met schitterend uitzicht. Dat alles in een heldere structuur, goed georganiseerd, zodat er tijd over was om ook nog in de Griekse bergen wat rond te dwalen en te zijn met wat er is. Hans en Jacques brengen je graag van het hotel naar Dio Petres bovenop de berg, en dan na de middagmaaltijd met een rustig gemoed door de meditatie terugwandelen langs de geitenpaadjes naar het dorp voor een goede cappucino. Dat is voor mij vakantie. Heerlijke week gehad met mooie contacten waarin ik ook nog veel geleerd heb. Ik dacht altijd dat meditatie een kwestie is van zorgen dat je denken verstilt en dat het daarmee ophoudt. Maar door Muike heb ik geleerd wat het betekent om aanwezig te zijn in meditatie en hoe je dat ‘doet’. Enorme verdieping.
Renée Verbrugge

Heel inspirerend door het prachtige Evdaimonia in een geweldige omgeving en de kwaliteit van Muike. Heel warm door de liefdevolle verzorging zowel 'boven' in Villa Dio Petres als 'beneden'bij Argyro.
Elly Schagen

Een lied op de melodie van 'Zij kon het lonken niet laten'van Wim Sonneveld.

Evdaimonia - g'lukzaligheid

Oh lieve Jacques en Hans, wij gaan voor jullie zingen
Het is een vrolijk lied over glukzaligheid
We doen dat op een plek, hoog boven alle dingen
Het goede staat voorop vol lof en zegeningen
We verwijlen in het heden en daar is geen tijd

Refrein:
Jullie konden't bouwen niet laten
Je vond hier een prachtige plek
Hier is de hemel op aarde
En oh oh oh daar komt glukzaligheid van

Al op de eerste dag waren de kaders helder
Blijf met je tengels van de deuren af
En als het eten op is, is er een tweede verbod
De tafel die doet Hans, je waagt het niet te helpen
Je zit slechts op je krent en je waant je God

Refrein

Het eten was oke, maar dat is te bescheiden
'Wel lekker' dat dekt ook de laaaading niet
Verrukkelijk zegt meer, je proeft echt alle liefde
Die Jacques met heel zijn hart, erin stopt bij 't bereiden
Wij zijn erdoor verkwikt, en daarmee erg verrijkt

En Hans heeft ons getoond, zijn liefde voor de Grieken
En ons met vaste tred op Kreta rondgeleid
De mooiste plekken hier, met de geschiedenissen
Jij brengt het land tot leven en laat het ons beleven,
In deze eeuwigheid daar is geen tijd

Refrein

En Muike jij hebt ons het licht gegeven
Door heel precies en hartelijk ons voor te gaan
Wij danken jou daarvoor, de Spirit in ons leven
Want door ons hart te geven, staan we midden in het leven
En kunnen we de hemel en de hel zelfs aan
De 8 gasten van de groep