Dank voor een perfecte week in een schitterende omgeving. Elke dag heb ik genoten van de boeiende colleges van Paul van Tongeren. Hij verduidelijkte het boek De vrolijke wetenschap op een begrijpelijke en plezierige wijze. Zijn colleges liepen vrijwel zonder uitzondering uit, mede door de aangename ambiance: onder de olijfbomen, in de goed geoutilleerde collegezaal en op de trappen van het Dorische Lato. Verder was de leesoefening, al wandelend in de vallei van Katharo, een verhelderende ervaring. Buiten de lesmomenten was er ruime gelegenheid tot ontspanning en de uitstekende maaltijden op Villa Dio Petres waren daarbij hoogtepunten. Hans en Jacques, dank voor het feit dat jullie dat allemaal mogelijk gemaakt hebben.
Ton van Loon

Paul van Tongeren heeft ons op heel toegankelijke en voor mij diepgaande manier, kennis laten maken met het denken van Nietzsche en zijn ‘vrolijke wetenschap’. De locatie van de cursus is schitterend en de verzorging van Hans en Jacques is uitstekend. Dit was een zeer geslaagde week.
Durk Gardenier

Het was een inspirerende en verrijkende week. Ik leerde niet alleen de aforismen van Nietzsche te lezen, maar ook de vragen daarbij te stellen en er meerdere lagen in te ontdekken. En minstens zo belangrijk: hoe je ze kunt laten inwerken op jezelf en als het ware een dialoog mee aan te gaan. Daarvoor was Paul van Tongeren de uitgelezen docent. Alles er rond om heen was tot in de puntjes verzorgd. Een topweek!
anoniem

Het was een intensieve week die ik als een feest heb ervaren.
Coos van der Dussen

De week was een unieke combinatie van cursus (toch stevige kost maar helder en met kennis van zaken gedoceerd) en ontspanning inclusief heerlijke maaltijden, zeker die op Villa Dio Petres.
Evert Bouws

Ik vond het zeer intensief maar wist ook heel weinig over Nietzsche. Paul van Tongeren heeft zoveel kennis over Nietzsche en kan ook goed uitleg geven. Ik ben als een rijker mens weer naar huis gegaan. Ik hoop en verwacht zelfs de opgedane kennis hier, thuis, in mijn leven te kunnen gebruiken. Heel erg waardevol. Bedankt Paul, Jacques en Hans.
Janny Muis

Een plek die voor eeuwig op je netvlies blijft. Ik heb genoten van de mooie kamer op Villa Dio Petres met een prachtig uitzicht, van het heerlijk eten, de mooie mensen en vooral van Hans &Jacques. Betere gastheren bestaan niet.
Marill Boer (redactie: Marill was ook zeer positief over Paul van Tongeren)

Deze week heeft me geen ‘Umwertung aller Werten’ gebracht maar eerder een herkenning en een herwaardering van de eigen intuïtie. Met goede moed ben ik terug op een pad dat afgesloten leek, maar wel met het besef dat verdwalen in het leven ook een zin in zich heeft. Veel dank een Paul, Jacques en Hans voor deze fijne week op het goddelijke eiland Kreta. Smaakt naar meer!
Monique Benneker