Het was een magische week. De villa is een schitterende inspirerende locatie. De gastheren hebben er echt hun plek van gemaakt en zijn op een verfrissende andere manier gastvrij. Paul van Tongeren is een uitermate goede (hoog-)leraar en weet met humor en veel kennis van zaken te doceren. De omgeving van de villa moedigt uit om te wandelen en zo te reflecteren op de lessen. Het heerlijke Griekse weer en dito eten helpen zeker ook voor een ontspannen verblijf.
Thijs Engelen

Even losweken van alles. Nieuwe mensen ontmoeten. Concentreren op iets dat eigenlijk boven je macht ligt. Een work-out voor de geest.
Jacques Klöters

Een heerlijk denkweek. Goed voor het verstand. Goed voor de ontspanning.
Paul Klöters

Ik ben onder de indruk van de eruditie en minzaamheid van Paul van Tongeren. Het was een fijne groep met als kers op de taart de aanwezigheid van 'jong volk' dat zijn enthousiasme en zoektocht in het leven 'zo levendig leefde' (plots een ander energie-surplus). Er was een fijne verscheidenheid van interesses en ervaringen in de groep. De keuken van Jacques is onovertroffen en bezield en de constante zorg van Hans. het is ons aan niets te kort gekomen. Ideale gastheren.
Karina Uyttensprot

Fantastische week. Meer input volgt!
Leon Engelen

Een week helemaal weg uit de gewone wereld, dagelijkse beslommeringen en de covid-belemmeringen van het afgelopen jaar. Ik heb me hier vrij en mezelf gevoeld, meegenomen in een grote flow van luisteren, lezen, denken, ontmoetingen met interessante mensen en dat alles omgeven door de warme aandacht en zorg van Hans en Jacques voor het verloop. En niet te vergeten het weldadige uitzicht en schitterende omgeving. Vergeet ik nog iets? Ja: gedenkwaardige wandelingen!
Julie Benschop

Mijn ervaring deze week kan alleen maar beschreven worden in superlatieven. Een inhoudelijk prikkelende docent en een prachtige villa met buitengewoon gastvrije gastheren. Van harte aanbevolen!
Theo Engelen

Een diepgang zoals je die zelden ontmoet. Een docent die meester is over de stof. En meester over de groep. De groep krijgt ruimte maar neemt nooit de regie over. Knap om op deze manier al die verschillende niveaus te bedienen.
Eveline Knibbeler

Paul van Tongeren heeft een bijzonder doceertalent. Hij vertelt heel boeiend en heeft een enorme kennis over Nietzsche. Ik vond het een unieke kans om onder zijn deskundige begeleiding, Zarathoestra te lezen.
Margareta Dorila

Ik had me geen betere ervaring kunnen voorstellen.
Nadia Moussa

Hans houdt de boel scherp. Jacques haalt de scherpe randjes eraf. Geweldig goeie gastheren, top duo. Van Tongeren danst al 50 jaar om de feest tafel van de geest van Nietzsche. De groep heeft een plekje aan de tafel verdiend, maar heeft de tafel nog niet gevonden.
Stefan Beek