De week was leerzaam en verrijkend. Bij lezing van de Belijdenissen van Augustinus was ik al positief verrast over de veelheid en de soort vragen die Augustinus zichzelf stelde en over de antwoorden waarmee hij (ook gezien de tijd waarin hij leefde) kwam. Tijdens de cursus werd ik pas echt doordrongen van de diepgang van zijn werk en van de invloed die hij heeft gehad  op  filosofen na hem. Daarbij was Paul van Tongeren als docent onontbeerlijk. Hij legde helder en geduldig uit hoe we de tekst van Augustinus konden interpreteren. De thema's die hij daarbij behandelde waren aansprekend. Het geheel gaf mij op verschillende momenten een nieuwe kijk op de thematiek. De hele week was voorzien van een goede structuur, uitstekende verzorging en afwisselende programmaonderdelen (ook elders op Kreta). Ik heb er van genoten en heb kennis en inzichten meegenomen die ik nu verder ga uitwerken en doordenken.Veel dank daarvoor Paul, Jacques en Hans.
Wilma Beijer

 
Fantastische week met buitengewoon goede docent over een fascinerend boek vol existentiële vragen. Daarnaast fijne groep mensen: geen gedoe beleefd. De verzorging was in de puntjes!
Kees Sterk
 
Paul - een erudiet docent - lijkt zo ver boven de stof te zijn uitgestegen dat hij je kan meenemen op een boeiende reis waarbinnen de belijdenissen van Augustinus ontdaan worden van te nemen hordes en diens innerlijke weg geleidelijk aan - in hedendaagse taal - wordt ontsluierd tot een herkenbaar pad. Zeer inspirerend pakt Paul van Tongeren hiertoe iedere dag zijn ‘podium’ binnen de Academie. Het verblijf nabij Kroustas is heel aangenaam door exquisiet gastheerschap op de villa, Jacques’ toegewijde kookkunst daar en de bezielde wijze waarop de gastheren ons in het middagprogramma lieten kennismaken met de Kretenzers en hun leefomgeving. De villa zelf heeft ook z’n aandeel in de totaalbeleving van evdaimonia: een betoverend uitzicht geeft te gast zijn in Villa Dio Petres een bovenaardse ondertoon. Het was een waar genoegen me in deze ambiance een week te hebben mogen laven aan diepzinnige lessen, wereldse ontspanning en verheven ontmoetingen. Met dank aan allen die dit mogelijk maakten.  
Mieke Buuts 
 
Teveel om op te noemen... Aan het begin van de cursus dacht ik 'wat heb ik met Augustinus?'. Aan het einde van deze mooie dagen denk ik 'wat heb ik níet met Augustinus!'.
Theo van Meer
 
Het is een goede mix van colleges, vrije tijd, excursies. Het eten is prima verzorgd! De kamer was ook prima. Van betekenis was vooral de kwaliteit van de docent! Was meer dan goed. Met soms colleges buiten afhankelijk van het weer uiteraard. Was zeer plezierig.
José van Mispel
 
Ik noem vooral de prima verzorging, de aandacht en de mooie beschrijving van Kreta
Hilly Struiken Boudier-Bax
 
Binnen een bedding van gastvrijheid van Hans en Jacques heb ik genoten van een inspirerende week met Paul van Tongeren. Paul is een inhoudelijk zeer deskundig. Hij balanceert voorbeeldig tussen het vasthouden van de eigen lijn en interactie met de deelnemers. Chapeau!
André Wierdsma
 
Een zeer inspirerende week. Prachtige afwisseling van lezingen en uitstapjes. De uitstapjes waren prima gekozen en onverwacht. Eindelijk Augustinus gelezen en een beetje begrepen. Het weer was goed en de keuken uitstekend! Dank Hans en Jacques voor de gastvrijheid.
Karin Zitzen