Deze week heeft mijn kennis uitgebreid. Het heeft mij veel leestips opgeleverd. Dit zou ik niet bereikt hebben via een individuele zoektocht op internet. Door de combinatie van filosofie met yoga is de band tussen docent en leerling intensief en bijzonder. Stine heeft een mooie flow gegeven aan de groep, een bijzonder positieve houding en kwetsbare opstelling. dit maakt eenieder meer mens.
Ik ben blij deelgenomen te hebben!
Ricky van Dalen

Lijkt banaal, maar voor mij was het heel prettig om te ervaren dat het fijn kan zijn in een groep.
Ik verkeer niet goed in groepen. Maar in deze voelde ik me welkom, aanwezig en gerespecteerd.
Hugo Waszink

Ik kom al voor de derde keer naar de Academie op Kreta en ben weer zeer tevreden aan het eind van deze week. Voor mij betekende de week een kennismaking met yoga. En bij mij is interesse gewekt voor literatuur van diverse filosofen die in de week ter sprake kwamen. Verzoek: ik heb graag vooraf een literatuurlijst van het besprokene.
Maria Deurvorst

Als scepticus was ik vooral nieuwsgierig naar hoe een westerse filosoof denkt en omgaat met yoga en het oosterse denken dat daarbij komt. Dat heeft mijn blik verruimd en me een nieuwe ervaring gegeven. Ik ben een week volledig losgekomen van mijn dagelijkse praktijk. Een week om te herhalen. Dank jullie wel, Stine, Jacques en Hans!
Marleen Spekman

Ik heb antwoorden kunnen geven op vragen die in mij leefden, maar die ik me pas bewust werd toen Stine me die vragen voorlegde. Met de aangereikte kennis over oosterse levenscycli heb ik belangrijke transities onderscheiden die ik heb doorgemaakt, en kan ik betekenis geven aan mijn verleden en richting geven aan de toekomst. Het beoefenen van kundalini yoga leerde me hoe ik oosterse wijsheid buiten boeken om in de praktijk kan brengen. Ik ben zeer vervuld en met een ruimer perspectief op mezelf naar huis gegaan.
Cornelie 

Zonder veel specifieke verwachtingen omtrent cursusinhoud en groepsproces gekomen, heeft het programma me een week als geschenk voor mezelf gegeven. Daar werkte alles aan mee: het gelukzalige eiland Kreta, de warme, persoonlijke gastvrijheid van pensionhoudster Argyro , de geweldige ontvangst en verzorging door deze twee heel bijzondere gastheren Hans en Jacques en de prachtige locatie van Villa Dio Petres. Filosofe Stine Jensen vulde op zeer gevarieerde vaak ook interactieve wijze het cursusprogramma in. Haar bijdrage- en die van de groep en dus mijzelf incluis- was voor mij een opening, aanzet tot ontdekking van nieuwe facetten van mijn leven. Dank!! en tot ziens!
Hilda Roland

Het belang van stiltemomenten en de kracht van de herhaling in de mantra's. Het ervaren van verbondenheid die tevens een herkenning en erkenning kunnen zijn. Het gevoel stil te zijn, terwijl de wereld woedt.
Nelly Sporre

Ik heb kennis genomen van verschillende filosofen die voor mij nog onbekend waren. Ik juich de integratie-poging van filosofie en spiritualiteit toe! De integratie is er nog niet. Het stond wat naast elkaar. Dat zou nog kunnen groeien. Het was fijn om Stine ontmoet te hebben! Ik heb een heerlijke week gehad met een fijne groep, mooi thema, geweldige ambiance! Voeding op geestelijke en lichamelijk vlak, vleugje cultuur. Het veelvuldig lachen heeft heel verbindend gewerkt, ik heb er van genoten. Fantastische vakantieformule. Tot ziens!
Sonja Sleegers

Ik voelde me ondergedompeld in de zorg van Hans en Jacques. Het zorgvuldig samengestelde programma op verschillende locaties in het Kretenzische landschap, de fantastische maaltijden, en bovenal de accommodatie Villa Dio Petres en zijn prachtige ligging maken dat ik me verheven voelde uit mijn gewone bestaan in Nederland en volledig met hoofd en hart kon deelnemen. Een prikkelende en sprankelende combinatie van westerse filosofie, yoga en oosterse wijsbegeerte onder de inspirerende leiding van Stine Jensen hebben me een aantal boeiende inzichten gegeven. Eén daarvan is mijn lichaam mee te nemen in mijn ontwikkeling. Dat heeft Stine meegegeven in de vorm van Kundalini-yoga en -meditatie. 
Het was kwetsbaar, deze vorm van filosofie, yoga en persoonlijke ervaringen te delen in een groep mensen die ik op voorhand niet kende. Voor een volgende keer verdient dat proces en de begeleiding ervan veel meer aandacht, want uiteindelijk is de diepgang van het groepspoces de drager van de toegekende waarde aan deze week.
Voor mij is de week onvergetelijk. Daar wil ik iedereen en zéker alle deelnemers voor danken!
Mieke de Wit

Stine raakte me met haar documentaires. Zo maakte ik met haar kennis. Persoonlijk, verdiepend. Deze stijl - niet belerend maar open - sprak mij bijzonder aan en toen een vriend van mij me wees op Evdaimonia (de Academie op Kreta) was ik verkocht. Normaal slaap ik op vakantie in een tentje, hier mocht ik mijzelf laten verwennen in een bed van kennis en zorg. Misschien heeft deze week mij vooral geraakt door haar lef. Stine gaat het aan: nieuwe werelden, nieuwe talen. Ook de wereld die je losmaakt als docent-voor-een-week die vraagt naar levenskeuzes. De wereld van persoonlijke emoties. Van transformaties. Dan kun je als begeleider niet achterblijven en ook dat ging ze aan. De stap voorbij je confortzone, daar is waar leren begint. Voor mij een bevestiging van de weg waarop ik mij bevond. En wanneer anderen, inclusief de begeleider, dat met mij doen, geniet ik volop.
Fenno Meijer

Het was eeen heerlijke week. Een geweldige mix van vakantie en zinvol bezig zijn met de levensvragen en een erg goede en hartverwarmende ontmoeting zowel met de andere cursisten als met Stine, Hans en Jacques. en Argyro. Een filosofische verdieping van de begrippen dualiteit en non-dualiteit. Een zinvol nadenken over waar je eigenlijk mee bezig bent.
Marijke Holl

Stine Jensen kende ik van haar publicaties en televisieprogramma’s. Ik genoot altijd van haar heldere analyses, haar mooie taalgebruik en haar openheid. Bij de inschrijving voor Stine’s cursus nam ik het yoga-gedeelte op de koop toe. Toch heeft juist de kennismaking met de yoga-wereld een verrassend effect op de week gehad. Want hoe leuk is het niet om zowel met je hoofd bezig te zijn, als met je lijf en je gevoel?
Ik heb tijdens de cursus vaak moeten denken aan het boek “ Onverwacht inzicht” van Jill Bolte Taylor. Een persoonlijk verhaal van een neurologe die een hersenbloeding krijgt en die tijdens haar revalidatie ontdekt hoe belangrijk het is dat mensen een evenwicht weten te creëren tussen de linker- en rechterhersenhelft. Stine Jensen kan dit. Ze integreert haar scherpe, intellectuele geest met gevoel, zachtheid en creativiteit.
Het is een prachtige week geweest waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Dank je wel, Stine, Hans en Jacques.
Meys Gimbrère

De week met Stine was erg fijn en inspirerend. Het aangeboden programma bood een uitgebalanceerde mix van filosofiecolleges, yoga en meditatie. De nadruk lag op oosterse filosofie, maar soms werden ook inzichten uit de westerse filosofie genoemd. Dit maakte het programma breed met tips voor verdere (zelf-)studie of leesmogelijkheden. Indrukwekkend was de yoga-les die bij zonsopgang werd gestart. Een onvergetelijke ervaring! Deze cursus heeft mij in meerdere opzichten een aanzet gegeven tot 'verlichting'. Een stapje dichter bij waar ik ten diepste naar verlang.
Ellen Ruikes-van der Ploeg