Allereerst was het een 'systematische' kennismaking met yoga. Interessant vond ik de poging om denken, geest (filosofie) en lichaam (yoga) te combineren. Ook de 2 boeken van Stine heb ik met interesse gelezen. De reader met artikelen vond ik minder relevant. Deze week heeft voor mij de mogelijkheid geopend mijn emoties, zoals frustratie, agressie, etc. beter hanteerbaar te maken, door de rust, ontspannenheid, die ik heb ervaren. Kortom, ik heb erg prettige herinneringen aan mijn verblijf op 'de Academie'.
Jan Van Huis

Identiteit is al enkele jaren een relevant thema voor mij en deze week bood me richtingen binnen de westerse filosofie, maar heeft ook weer een heel nieuw perspectief geboden. Het heeft me zowel rationeel als lichamelijk en emotioneel geprikkeld. We hebben mooie plekken op Kreta gezien waar we heerlijke vrije tijd hebben beleefd, maar waar we ook relevante programmaonderdelen hebben gedaan. Het voelde als een holistisch programma en een fijne combinatie van vakantie en leren/ontwikkelen. Zowel bij de pensionhoudster Argyro, als door Hans en Jacques was alles goed verzorgd. De hartelijkheid en gastvrijheid van Hans en Jacques zette een warme toon voor de dynamiek van de groep, die heel open, divers en ontvankelijk was. Op alle vlakken is deze week een aanrader.
Bénine Buijze

Heel onbevangen ben ik naar deze week gekomen omdat ik noch met filosofie noch met kundaline-yoga ervaring had, maar het leek me wel heel aantrekkelijk om de ervaring 'op Kreta' op te doen. En het was een heerlijke week die mij rust en ruimte heeft gegeven in hoofd en lichaam. De ontspannen manier waarop Stine les gaf gaf, was daar zeker van invloed op. En een geweldige groep cursisten! En geweldige gastheren! En geweldig weer! Kan het mooier?
Maria Claessens

Zo'n week waarin zich, zonder dat je er verwachtingen over hebt, van aller lijkt open te barsten van wat je ooit gewild hebt.
Jeroen Hendrikse

Voor mij was dit een nadere kennismaking met de wereld van yoga en achterliggende ideeën. Ik heb Stine eens mee kunnen maken, wat ik erg prettig vond. Intuïtief voel ik een zekere verwantschap met haar.
Jan Philip Wieringa

De betekenis van deze week gaat zich zeker later openbaren. Er is veel om te laten bezinken, over na te denken, nog te lezen, en te ervaren. Het is in ieder geval een verrijking geweest.
Greet Kleinnijenhuis

De combinatie van yoga, meditatie en de lessen van Stine hebben 'evdaimonia' (gelukzaligheid) gebracht. Zeker met het weergaloze uitzicht, het heerlijke eten, de fijne sfeer en het prachtige weer.
Lily Salomon

Een heerlijke kennismakingsweek met Oosterse filosofie, yoga en meditatie. En zeker ook een verwenweek door de goede zorgen van Hans en Jacques, het heerlijke eten, de mooie natuur en de Griekse dorpjes. Een mooi verblijf op de Academie met aangename, leuke medecursisten.
Paulien Goedvolk

Wat de week voor mij betekende? Tijdloze adem :-)
Lydia Alferink

Ik kan met rust en vrede mijn pensioenfase tegemoet treden!
Wim Hoek

Deze week heeft mij inzicht gegeven en wellicht heb ik de opening gevonden om een andere weg in te slaan richting meer acceptatie hoe mijn leven is geworden. Een openere houding richting een andere toekomst behoort nu ook tot de mogelijkheid.
Carolina Wiegerinck

Deze week betekende voor mij warmte en positiviteit.
Mariet de Graaf

Rust en zelfzorg. Het was bevrijdend om me te realiseren dat de begrippen die gebruikt worden in de yoga/oosterse filosofie niet hoeven te worden begrepen als een afspiegeling van de werkelijkheid (hebben we echt een 'derde oog', 'chakra's', etc.) maar dat de begrippen de werkelijkheid als het ware construeren. We betreden een ander taalspel.
Ingrid de Rond

Het heeft de wereld van de yoga en meditatie voor mij op een heel prettige manier geopend, namelijk begeleid door context en uitleg. Een wereld die ik nu zeker verder wil onderzoeken.
Froukje van der Wulp