Het heeft mij verbaasd hoe 14 onbekende mensen na een overweldigende week als in een oase op Kreta bij elkaar kwamen. Dank hiervoor aan de ganse groep. Aan Hans en Jacques voor hun Kretenzische gastvrijheid en aan Frits voor zijn boeiend betoog.
Beja van Dyck

Zeer inspirerende week met praktische elementen op basis van een gedegen filosofisch onderbouwde grondslag. Stimulans om het leven nog bewuster te leven.
Martin Beeres

Een oase in het overweldigende leven van alledag. Verhelderend, bemoedigend, leerzaam, inclusief de hartverwarmende entourage. Veel dank.
Ruth van der Waall

Ik heb het ervaren als een warm bad. Een veilige groep. De verhalen van anderen hebben mij getroost en een beetje hoopvoller naar de toekomst doen kijken (samen met de geboden lesstof). Grote dank hiervoor!
Marlies van Deelen - Willems

Fantastische groep, met aandacht voor elkaar en ieders inbreng. En veel onderlinge gezelligheid. De waarde van de week, ook wat inhoudelijk zal blijven hangen, is mede door de groep gemaakt.
Jan van Belle

De magie van Hans en Jacques heeft weer gewerkt! Het was in alle opzichten een verrijkende week. Waarin ik heerlijk kon resoneren met de omgeving, de groep, de door onze docent Frits de Lange aangereikte lesstof en alles wat niet te benoemen is. Al werd ik de eerste dagen, ook door de reader, wel even ‘weggehaald’ van de weergaloze ervaringen die ik voor ogen had. Maar ook dat had zijn nut en betekenis. Op de slotavond werd er een heel mooi strikje om de week gedaan. We dansten! Dank Frits, Hans, Jacques, groep.
Erna de Roos

Van tevoren was voor mij niet helemaal duidelijk wat ik kon verwachten. Ook de reader hielp mij vooraf niet echt verder. In de loop van de week ontstond er een soort groepsproces waarin onder leiding van Frits begrippen als overweldigend, contingenties, affectie en resonantie verder werden ontdekt. Een boeiend proces was dat. De groepsvorming ontstond snel en als vanzelf. Het was een hele fijne groep. Mooie afwisseling van activiteiten. Prima georganiseerd. Het was een prachtige week.
Ans van Belle

In het heden uitbalaceren.tussen verleden en toekomst. En dat geeft beweging!
Anna Jacobs

Het was een heerlijke week met leuke mede-cursisten en de geweldige gastvrijheid van Jacques en Hans. Ik genoot van de prachtige muziek waarmee Frits de Lange iedere dag de colleges begon. De inhoud van de colleges was zeer interessant. Maar de mogelijkheid om uit te wisselen wat die inhoud met me deed, vond ik te weinig. Dank Jacques, Hans, Frits en mede-cursisten voor deze mooie week.
Janneke Rentema

De cursus heette ‘Overweldigend! Leven in resonantie met de wereld’. Via mijn zintuigen resoneerde ik steeds verder/dieper met de colleges, het Griekse/Kretenzische eten, het strand, het labyrinth en met Villa Dio Petres. Ik neem het mee naar huis en probeer het daar voort te zetten.
Derkien Wiedijk

Zoals ik al eerder een keer schreef over de docent en de accommodaties: het gevoel zéér welkom te zijn. Ik voelde me erbij horen en gezien worden. Er was wel meer filosofische inhoud dan ik had verwacht en dat is niet mijn sterkste kant. Helemaal vergeleken met de andere deelnemers. Maar ik ga hier héél blij weg.
Mariet de Graaf