Dit zijn de eerste reacties van de gasten van Frits de Lange en de cursus Eindelijk Volwassen?!, oktober 2021.

 

Frits de Lange is een betrokken, zoekende man, die zijn kennis op heldere wijze deelt met zijn cursisten. Hij weet goed te luisteren, is empathisch. Hij neemt hen mee op zijn zoektocht, biedt daarbij een helder theoretisch kader en geeft ze de ruimte de eigen levensvragen te (her-) formuleren. Frits heeft mij uitgedaagd mijn persoonlijke levenstocht te onderzoeken en verder gestalte te geven. Heel hartelijk dank daarvoor!
Gertjan Aalders

Verrassend was dat naast de cursus zoveel méér werd geboden. Waardoor de deelnemers elkaar op een niet dwingende manier leerden kennen. De mooie omgeviong en de betrokkenheid van Jacques en Hans completeerden de cursus die ook een persoonlijke ervaring was m.b.t. het thema ‘ouder worden’. Dan daarvoor Frits, Hans en Jacques
Hilde Hacquebord

Het is een klein wonder dat er zo’n week gebeurt. Je begint met een groep van 15 onbekenden, en door de opzet van het programma ontstaat er in een week iets dat voor een grote glimlach zorgt, en waarnaar ik nu al heimwee voel.
Julie Benschop

Het is fijn om juist met leeftijdsgenoten met dit thema bezig te zijn. Herkenning, of juist niet, wat prikkelt. Veel contracten en plezier. De inleiding van Hans over de Kretenzische cultuur voegden heel veel toe.
Ineke van Vlimmeren

Ondanks ‘vliegschaamte ’is het het meer dan waard, op deze betekenisvolle plek met de Kretenzer cultuur en een groep prachtige mensen te zijn. Ik werd ‘erin gezogen’ en ga verrijkt met nieuwe gezichtpunten en ervaringen, wijzer weg. En wat een feest zo met ‘aandacht voor het kleine’ verzorgd te worden door Jacques en Hans. Dank!
Clarien Veltkamp

Mooie week op Kreta met goede balans in vrije tijd en ‘les. Hans en Jacques zorgeden fantastisch en het is een feest om hier te zijn. Veel dank! Ook de groep was heel divers en inspirerend. Dank voord leuke gesprekken. Opgeladen en vol nieuwe inzichten morgen naar huis.
Sylvia Nollen

Ik ben door de enthousiaste docent, de aangeboden stof en zeker ook door de gesprekken met de cursusgenoten geïnspireerd geraakt om nog bewuster met het leven en de mensen om te gaan, ook rekening houdend met volgende generaties. Nieuwsgierig blijven, belangstelling houden en blijven groeien! Het was heerlijk om weer een week zo goed verzorgd te worden op een fantastische plek.
Maria Claessens-Arts

Weer opnieuw een bezoek aan de academie voelt als weer thuiskomen. De gastvrijheid en hartelijkheid van Hans en Jacques zijn hartverwarmend. De kwaliteit van de organisatie is altijd hoog. De betrokkenheid bij de inhoud van de cursus is goed. De inhoud was goed en Frits is een enthousiaste docent waar het plezier waarmee hij ons ‘bij de hand’ neemt van af spat. Het was een inspirerende week met een fijne groep mensen en een goede sfeer. Dank jullie wel allemaal.
Hetty de Groot

Het was een heerlijke week door de combinatie van goede en lekkere verzoriging van Hans en Jacques en Argyro, de vrolijke en enthousiaste docent Frits, de betrokkenheid en aandacht voor elkaar van de medecursisten, het ongelofelijke lachen met elkaar en het prachtige wisselende uitzicht!
Elzelien van Duijn

Als nieuweling op Kreta en in de cursus(sen) vond ik 16 mensen in eerste instantie veel. Maar de goede inspirerende gesprekken hebben dat ruimschoots goed gemaakt. Het enthousiasme en betrokkenheid van Hans en Jacques hebben me zeer geroerd. Dat alles onder de bezielende leiding van Frits maakt dat dit een onvergetelijke week is geworden. Het gevoel dat we nog wat te doen hebben blijft en zal de komende tijd moeten indalen.
Fons Rooijers

Aangenaam en ontspannen. De week gaf mij de ruimte om na te denken, te mijmeren en volop te genieten.
Bertie Schonk