Dit zijn de eerste reviews van de week met Joep Dohmen, midden juni 2023.

Uitstekend verzorgde week met een buitengewoon deskundige Joep Dohmen. Hij neemt je mee, boeit, verheldert en stelt voortdurend vragen die prikkelen en de geest scherpen. Heel inzichtelijk en professioneel.
Maarten

Deze week was zeer zeker van betekenis. Het heeft mij zowel meer diepgang gegeven als aanknopingspunten om mijn werk meer betekenis en inhoud te geven. Diepe dank daarvoor!
Dize Mesters-Bosgoed

Het was een bijzondere week waarin iedereen elkaar met respect bejegende. Voor mijzelf is het christelijk geloof het fundament van mijn gedachtengoed. Toch was het waardevol om ook het gedachtengoed van Joep Dohmen tot mij te nemen. Op een bijzonder prettige manier heeft hij de stof behandeld.
Wim Schelling

Wij zijn op weg naar Ithaka. Het proces van vorming gaat altijd door. Zo’n week draagt daaraan bij. Prachtig.
Pierre den Hartog

Prettige en veilige groep. Prima docent. Organisatie prima. En natuurlijk prima ‘gastheren’.
Marlies van Deelen

Het was voor mij onduidelijk wat ik van de docent kon verwachten. Maar ik ben zeer tevreden. Aandachtspunt is om goed te blijven aangeven wanneer er vragen gesteld mogen worden.
Ton van Deelen

Het boek heeft me uitgenodigd. (Ben echt een groentje op filosofie gebied, zoek snel de praktische zin). Uitgenodigd om meer te lezen, vragen te stellen bij wat ik lees. Een gemêleerde groep waar Joep geweldig de lijn vast hield. Fijne hoorcolleges met mooie samenspraak. Ik kan het nog niet allemaal woorden geven (articuleren) maar ik heb nog 20 jaar! Samen met Ceciel zullen we vast nog de nodige close-reading momenten zoeken als we terug zijn in Nederland. Hans, Jacques en Effi, grote dank voor de geweldige zorg.
Astrid Doeschot

Het was een fantastische cursus. Joep Dohmen heeft ons boeiend mee genomen in zijn verhaal. Op een afwisselende manier van college, interactief, gesprek, film, werkgroepjes. Tussendoor voldoende ruimte voor pauze, koffie, zonnetjes, praatje. Hoewel de groep erg groot was, 17, heb ik dit niet als storend ervaren. Het was niet de eerste maal op Villa Dio Petres en ook niet de laatste.
Ceciel Schweitzer

De leraar/filosoof heeft me met zijn colleges flink gevoed. Ik waardeer zijn kennis, gedegen voorbereidingen, helderheid en ambitie. De afwisseling in het programma paste me goed en de groep en elke deelnemer vond ik heel prettig en uitdagend. De verzorging van Hans en Jacques: het gouden doosje om alle cadeautjes heen.
Annelies Heesakkers

Het was een inspirerende, funderende week die me heeft geholpen een belangrijke keuze te maken.
Bas Mesters

Een inspirerende week waarin niet alleen de docent maar ook de mede-cursisten hebben bijgedragen (plus Hans en Jacques!). Ik voelde me ontzorgd en daardoor rust en ruimte in mijn hoofd. De week voelt als een cadeautje aan mezelf.
Betty Ramaekers