Prachtige, inspirerende locatie en omgeving met twee fantastische gastheren. Van de gastvrije Argyro van pension Argyro waar ik verbleef, kreeg ik een warm onthaal. de cursusweek was inspirerend en ik ging met veel bagage en inzichten naar huis. Veel mooie mensen met mooie verhalen en er werd af en toe stevig gediscussieerd. Ik ben zeker wijzer geworden in de wereld van de filosofie. De slotavond was een zeer succesvolle afsluiting.
Anke Claessen

Dit was mijn derde cursus bij Evdaimonia en het was wederom een groot genoegen. Zowel wat betreft accommodatie en verzorging, als wat betreft het cursusontwerp en de uitvoering ervan. Het toeval van de diverse leeftijdsgroep (van 22 tot 76) was daarbij een plus. Inhoudelijk was het een prima aanleiding om rond één thema weer eens in de boeken/literatuur te duiken. Het was een mooie mix van informatief en verdiepend enerzijds, en recreatief en ontspannend anderzijds. En dat in zo’n mooie omgeving. Het zal me heugen.
PS Ik heb dit ingevuld vóór de slotavond. Anders was het nóg positiever geweest.
Jozef Kok

Zoals ik in het begin van de cursus zei, ben ik met enige aarzeling ingestapt. Ik liep een beetje vast in de hoeveelheid tekst die ik via de mail ontving. Waarom? Onwil misschien of zat ik teveel in mijn frustratie. Ik was eigenlijk boos omdat alweer een fietsvakantie niet door kon gaan. Nu niet door Covid maar door een probleem aan mijn fiets waardoor ik een pittige val maakte en mijn been brak. Je zou zeggen alle tijd om te lezen, zittend op de bank. Maar zo werkte het blijkbaar niet voor mij. De reader daarentegen heb ik goed doorgelezen en zo startte de cursus. In de loop van de week kreeg ik steeds meer begrip en ontspanning in mijn lijf. Hoewel ik stil was tijdens de colleges heb ik genoten en is mijn interesse in de filosofie sterk toegenomen en het boek van Joep ga ik zeker kopen en goed doorlezen. Dank voor deze gift.
Lianne van Dorp

Ik vind het hotel waar ik zat (pension Argyro) uitstekend. Aardige mensen ook. Misschien wat uitgebreider ontbijt (vooral beleg op brood). Alles op Villa Dio Petres was supergoed. Geen opmerkingen. Heerlijk gegeten! En goede zorgen van Hans en Jacques. De cursus was ook volgens verwachting.. Wellicht kunnen de opdrachten in een werkboekje samengebonden worden? Dank voor de goede zorgen.
Freddy ter Braak

Dit is een plek waar je loskomt van je dagelijkse beslommeringen. Dat komt door de plek, de verzorging (je hoeft zelf nergens aan de denken)) het eten is heerlijk , het onbeschrijflijk mooie uitzicht, de geluiden van de cycaden, het lekkere eten in Griekenland. Door de verdieping, het langer stilstaan bij onderwerpen, een bevlogen docent, werd ik meegenomen in de stof en kwam dieper in mijzelf. Dat is een cadeau. Ik heb een punt: de digitale hoofdstukken zouden op papier toegestuurd moeten worden als ze verondersteld worden nodig te zijn voor de cursus. Ik heb genoten!
Marianne van de Berg
(redactie: De uitgever stond een papieren versie niet toe).

Ik was voor de vierde keer bij Evdaimonia. In retrospectie zie ik die als een organische leerweg. De verschillende docenten waarvan de eerste en de vierde keer Joep Dohmen hebben allen een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn reis naar Ithaka. Ik heb het idee dat ik deze week een belangrijke stap heb gezet in het streven naar ‘iemand te zijn’. Authentiek, autonoom, zelfbewust maar ook met zelfrelativering. Dank ieder voor jullie bijdrage.
Clasine Kok

Het was zeer mooi en fijn. Het was leuk om de achtergrondinformatie over Kreta te krijgen. Het gastcollege van Hans was één van de hoogtepunten en Jacques is een fantastische chef!!!
Joep was weer inspirerend. Volgende keer wel graag meer colleges en minder samenspraak.
Sophia Hengelaar

Het was een fijne, leerzame week. bedankt Hans en Jacques voor de fantastische zorg en Joep bedankt voor de nieuwe inzichten en denkaanstoten!
Jemima Schiele

Ondanks het feit dat ik door ziekte de start van de cursus en de eerste twee dagen moest missen, lukte het toch wel om aansluiting te krijgen bij de groep - mede dankzij attente en zorgvuldige introductie van mij bij de groep door docent en organisatie. De zorgzame aandacht van pensionhoudster Argyro tijdens het ziek zijn was fantastisch. De inhoud van de cursus was goed te volgen. Goede power points hielpen mij erbij; colleges waren intensief; samenspraak erop volgend vaak boeiend.
Sophie Ephraim

Met een hoofd vol mooie herinneringen ben ik weer geland onder zeeniveau. Een week vol belevenissen en verdieping op een thema dat mij al tijden boeit. Prachtige ontroerende en inspirerende ontmoetingen met fijne mensen. Ik heb gastvrijheid wederom ervaren zoals ik het zeer waardeer; gastheren en vrouw (Hans, Jacques en Argyro) die van nature de ander zich welkom willen doen voelen. En niet te vergeten: óok mijn papillen zijn verwend en vaak verrast met heerlijke smaken.

Wat de cursus betreft: Prachtig thema, uitgediept door onze bezielde docent in een inspirerende omgeving. Een hele week ondergedompeld zijn, draagt extra bij aan reflectie op: ‘wie ben ik?’.Fijn dat we al een inzage kregen in een paar hoofdstukken van het nieuwe boek van Joep: Iemand zijn. Ik zie uit naar de uitgave in november. Wat mij betreft en zoals door mede cursisten is opgemerkt, vraagt de tijdsindeling van de dagen en de verhouding tussen college en groepsgesprek nog om een kritische beschouwing.
Samengevat: Super week met paar kanttekeningen, zeer aanbevelenswaardig en zeker voor herhaling vatbaar!
Peter Hans Mastboom