Ik vond de cursus zeer interessant. De docent bevlogen, deskundig en benaderbaar. De groep was wonderbaarlijk goed en gezellig. Ook toeval natuurlijk. De gastheren voortreffelijk, het hotel (Villa Dio Peters) prachtig. Met enig verdriet ga ik weer naar huis.
Serge Markx

Stel je voor: een Griekse villa met prachtige terrassen. omgeven door olijfbomen, op een helling tussen authentieke Griekse dorpjes.Twee gastheren die hun gasten fantastisch onthalen en zorgen voor een tijdloze ervaring. Een filosoof, taalkundige, die zorgvuldig op zoek is naar de betekenis van woorden en het woord Logos. En negen geweldige mensen, ieder op zijn/haar wijze geïnteresseerd in even stil te staan. Ondenkbaar? Ik was er deelgenoot van!
Peter Jager

Ik heb deze week als een bijzondere week beleefd waarin we mochten meewandelen in het rijke denken van Maarten van Buuren en natuurlijk dat alles in een prachtige omgeving met heerlijk eten en in een heel goed gezelschap.
Geeske Tellegen

J.C.Bloem schreef ooit: 'Verloren zijn de prille wegen om te ontkomen aan de tijd'. Nou ik heb nieuws. Er is er nog één over. Mensen met een hart, in de schitterende natuur van Oost-Kreta, op een berg en als kers op de taart, de kunst om heerlijk te koken. Hans, Jacques, dank jullie wel!
Hank Poot

Ik heb de week ervaren als een geweldige, intensieve, zeer leerzame en louterende week.
Peter Eijgenhuijsen

Als je eens even weg wil uit negativiteit en het prikkel bombardement, als je het eens tijd vindt om je gedachten een andere richting uit te sturen, wil je een hoogleraar in het “wild” mee maken? Heb je zin om de liefste en gastvrijste mannen te ontmoeten? Ga dan naar de gelukzaligheid van de Academie op Kreta.
Paul Klöters

Vanaf het welkom tot en met het eind heb ik me bijzonder thuis gevoeld. Dat gold voor de gastheren, de fijne groep en de geleerde docent. De uitstapjes vond ik erg bijzonder. De week heeft me veel gebracht: kennis, inzichten en gevoelens van ontroering voor de spectaculaire schoonheid van het landschap. Het stemt me dankbaar dit alles te hebben genoten.

Saskia Markx-Dassel

Een week lang bespraken wij (mijn broer en ik) het gedachtengoed van de Stoa en brachten het in verband met Spinoza en Lao Tse in een bijzonder en interessant gezelschap olv de geleerde en inspirerende Maarten van Buuren. Je moet er maar zin in hebben. Nou wij wel, ook omdat we ieder jaar weer verlangen naar de geweldige gastheren Jacques Poot en Hans Rutten van de prachtige villa Dio Petres en naar de lieve mevrouw Argyro die ons altijd verwent in haar pension in Kritsa.
Jacques Klöters