Naast meer inzicht in de filosofie van Nietzsche, wat hem toegankelijker maakt, is het persoonlijke aspect van de cursus een sterk punt. Wat is filosofie als het alleen theoretisch is? Dit is actueel en praktisch toepasbaar.
Einte Rinsma

Voor wie bezorgd is om de ecologische crisis, en soms moedeloos wordt van steeds weer alarmerende berichten, zoals bij mij het geval was, biedt deze cursus een fascinerende verkenning voor jezelf. Waar sta ik in mijn omgang met natuur, mijn verhouding tot de aarde? Het was inspirerend om daar met andere cursisten over van gedachten te wisselen. De docenten boden in de colleges mooi en heel passend werkmateriaal vanuit filosofisch perspectief. Daarnaast was het programma prettig afwisselend; naast colleges ook werkgroepjes , (stilte)wandelingen, toepasselijke film, persoonlijke verhalen vertellen, gezellige en lekkere lunches op prachtige plekken, aandacht voor de Kretenzische natuur en cultuur en de zee, altijd weer de zee...
Kortom, een week die je niet snel vergeet, die motiveert en inspireert : een absolute aanrader!
Sophie Ephraim

Het was een geweldige week. Voor mij betekende het bezinning - opschudding- van ingeslapen mentaal bezit. En bestuiving van iedereen van ideeën en menselijke warmte van medecursiten en proefs en niet als laatste de overal aanwezige aandacht van de gastheren Hans en Jacques. Bravo voor het voorkomende gastheerschap en bravo voor de 3 sterren kookkunst! Geweldig!
Jan Gilhuis

Een heerlijke week met inspirerende docenten, Joep en Henk. Zij gaven een brede filosofische kijk op levenskunst en betrokkenheid bij de aarde. En zij brachten deze onderwerpen heel dichtbij. Twee filosofen over Nietzsche, verschillende invalshoeken die bij elkaar kwamen. Een geweldige organisatie en verzorging door Hans, Jacques en Dineke! Op een prachtige plek op Kreta. Ik heb inspiratie opgedaan om het komend jaar mee verder te gaan.
Pauline Goedvolk

Voor mij was het een heel betekenisvolle week door het samenkomen van inhoud, omgeving, smaak (voeding), een zeer verzorgde organisatie, en mensen. Heel hoge kwaliteit.
Patrick

Een totale verrassing. Een onderdompeling in gastvrijheid, leren, spelen en uitdagingen. De week vloog om, jammer genoeg. Top mannen, om zo'n week zo ideaal neer te zetten
Francis Roeffen

Deze week was zeer van betekenis. De verschillende invalshoeken van Henk en Joep zijn mooi. De betekenis is dat het ook weer hoop en richting geeft in dit moeilijke onderwerp. De aarde is wel heel groot. De onovertroffen zorg van Jacques en Hans zijn uniek. In gastvriendelijkheid is niets teveel. Dank jullie wel!!
Hetty de Groot

Op een toplocatie met prachtig uitzicht op het land en de zee van Kreta heb ik het meest gastvrije onthaal ontvangen dat ik ooit meegemaakt heb. Hans en Jacques, twee topgastheren, gaven beelden van Kreta, de directe omgeving, wandelingen etc. etc. Binnen hun concept kreeg ik een mooie week met lezingen en discussies met de filosofische hoogleraren Henk Manschot en Joep Dohmen over een onderwerp dat iedereen nu en in de toekomst raakt: blijf de aarde trouw.
Beatrijs Lubbers

Ondergedompeld in cultuur en natuur, omgeven met warme gastvrijheid. De docenten geven overzicht en inzicht zonder antwoorden of gemak. Heen en weer tussen vele perspectieven ontdek je de kracht van (be-)vragen. Voor mij leidt deze week niet tot antwoorden maar tot actie.
Raoul van Aalst

Het was fijn om met mensen met gelijkgestemde interesses te brainstormen en gezamenlijk stapjes te maken. 'Vele kleine stapjes worden mogelijk een grote stap voor de aarde'. Het groepsproces betekende voor mij een oefening in geduld en het leren omgaan met mijn sympathieën en antipathieën en ergernissen.
Eric Perry

Het algemene 'doembeeld' is heel mooi verbreed naar ook hoop voor de toekomst met handvatten naar wat er moet gebeuren en hoe dat vormgegeven kan worden in de actualiteit van nu. Ik heb kennis gemaakt met filosofie op een aansprekende manier in de colleges ondanks het feit dat met name de filosofische teksten voor mij lastig te doorgronden waren. Dat is zelfs gelukt met Zarathustra! Heel mooi! De combinatie met de natuur en de cultuur van Kreta was geweldig en de gastvrijheid op de villa en bij Argyro is hartverwarmend. Heel erg bedankt daarvoor.
Binda Jager

De week was voor mij van grote betekenis omdat ik met interessante mensen en expert-docenten me kon verdiepen in de thema's rond 'trouw aan jezelf'. En Kreta zien en buiten zijn! Trouw aan de aarde, via Nietzsche en andere filosofen. Nadenken over je eigen doel in het leven en hoe er te komen, dat moet je om de zoveel jaren doen.
Monique Biesaart

Deze week heeft mij meer gegeven dan ik had verwacht. Dat filosofie ook zo praktisch kan zijn. Kennis en doen wat we willen om de aarde te behouden. Kleine stappen maken één grote. Een heel fijne groep waar ik van heb genoten. De humor die ook zeker een plaats kreeg. Dank aan de professoren en Hans en Jacques!
Betty

De week was zeker van betekenis door de inhoud van het programma van Joep en Henk, de prachtige villa en de uitstekende verzorging. Ook fijn om met een groep langere tijd op te trekken, weg van de 'waan van de dag'.
Tonnie van der Zouwen

Ik vond het heel open en heel prettig!
Gerard Nijenhuis