Filosofie op Kreta. Klinkt best serieus. De week onder leiding van Joep, Jos, Hans en Jacques was bovenal een week vol met het goede leven! Veel gelachen, diepe gesprekken, theorie aangevuld met welkome praktijk oefeningen, goed eten, mooie redevoeringen, oprechte gastvrijheid, wijsheid en luchtigheid. Kortom, een rijke bron aan inspiratie en ontmoeting met mooie levenslustige mensen. Dank dank!
Mariska de Vries

Een fantastische week over filosofie als vormingsleer! Van jezelf leren kennen tot meesterschap. Ik heb essentiële kennis opgedaan en praktische vaardigheden geleerd die ik kan gebruiken in mijn rol als directeur-bestuurder van een zorginstelling. En dit alles in een inspirerende en prachtige omgeving, met Joep Dohmen en Jos Kessels als uitmuntende docenten. Maar ik wil ook de eigenaren van de locatie, Jacques en Hans bedanken voor de organisatie, de excursies en de voortreffelijke maaltijden! Onze groep was zo enthousiast dat er zelfs al voorzichtig wordt nagedacht over een vervolg …
Gos de Vries

In deze week heb ik ‘vrije ruimte’ ervaren; weg van de eisen/werkzaamheden/beslommeringen van het dagelijks leven. Dagen lang kunnen we ons bezig houden met filosofie als vormingsleer. Hierbij kwam de theoretische achtergrond met name van Joep en werd het geheel ook heel praktisch en begrijpelijk door de oefeningen van Jos. Een leerzame en verrijkende week, ook nog eens op een top-locatie.
Natalie Veen

Deze week bood de rust, tijd, ruimte en diepgang om op een unieke plek de wezenlijke vragen over werk en leven te bespreken. Hulde voor de docenten en gastheren. Het was een week die zich in positieve zin wezenlijk onderscheidt van het gangbare cursusaanbod rond leiderschap.
Daniël van Middelkoop

Het was een week in liefdevolle verbinding; met de groep, de gastheren, de filosofen, de Kretenzers, maar bovenal in liefdevolle verbinding met mezelf. Dankjewel.
Anna Wolthaus

Een week met filosofische verdieping, oefening en goede gesprekken. Veel gelachen, maar ook ruimte voor stilte. De week bracht mij een nieuw idee voor mijn loopbaan. Ook heerlijk gegeten in de Villa en genoten van verhalen over het echte Kreta. Dank voor de gastvrijheid!
Anoniem

Een aanrader. De opleiding heeft mij gebracht wat ik zocht. Het heeft mij geholpen mijn interne kompas scherper te stellen. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn levensfilosofie.
René Zimmerman

Voor de tweede maal intens genoten van de rust en ruimte van de Academie op Kreta. Tot in de puntjes verzorgd op allerlei gebieden. Gastvrijheid ten top. Volop genoten en geleerd. Dank Hans en Jacques voor de voortreffelijke organisatie! En dank Joep en Jos voor het brengen van jullie kennis en wijze lessen.
Trèske Heere

Deze inspirerende week op Kreta heeft mij de kans gegeven te duiden wat er leeft in mijn hoofd en wat ik voel in mijn hart. Dit in combinatie met de sublieme inhoudelijke colleges, de verdieping op de socratische wijze en het geheel van dit alles, maken dit een onvergetelijke week. De gastvrijheid van Hans en Jacques en de locatie maken de week compleet. Kortom: onvergetelijk en inspirerend.
Annelie Frey